Суспільство

Працівник хлібозаводу, який травмувався в тістоподільній машині, може залишитися інвалідом, - управління Держпраці у Житомирській області

3 February 2016, 13:23

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку з можливою інвалідністю, що стався 18 січня 2016 року у товаристві з обмеженою відповідальністю «Бердичівський хлібозавод».

Про це повідомляє прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«Даний випадок стався з оператором установки безтарного зберігання борошна у ТОВ «Бердичівський хлібозавод», безпосередньо на виробництві під час робочої зміни. Потерпілий працював біля тістоподільної машини. У процесі виникла потреба очистити лійку тістоподільної машини від залишків тіста. Комісією встановлено, що дана металева лійка була виготовлена і встановлена силами підприємства, а також вона не була обладнана огородженням (захисною решіткою) з блокуванням, що, в свою чергу, могло б забезпечити вимикання електродвигунів у разі відчинення огородження. Тому, взявши будівельний шпатель з довжиною ручки близько 20 см, потерпілий очистив лійку зі свого боку, а для того, щоб очистити лійку з протилежної сторони, враховуючи те, що обійти її було неможливо, він почав перелазити через неї. У цей час спочатку ліва нога, а потім права, по слизькій конусоподібній поверхні лійки зісковзнули на її дно та потрапили в працюючий шнек тістоподільної машини. Зважаючи на те, що силами працівників підприємства звільнити оператора установки не вдалося, на місце події прибули працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які за допомогою більш потужного інструменту розрізали шнек та вивільнили ноги потерпілого», - уточнює обставини нещасного випадку прес-служба.

Чоловіка доправили спочатку до Бердичівської центральної міської лікарні, а 20 січня - до Житомирської обласної клінічної лікарні для подальшого лікування. Внаслідок нещасного випадку працівник отримав численні травми ніг, можлива інвалідність.

Нещасний випадок був визнаний таким, що пов’язаний з виробництвом. Комісія встановила технічні та організаційні причини нещасного випадку, а також осіб, дії або бездіяльність яких призвели до його настання.

У прес-службі управління Держпраці Житомир.info уточнили, що нещасний випадок вже взятий на облік товариством «Бердичівський хлібозавод», де буде складений відповідний акт.

«Управління Держпраці у Житомирській області вже запропонувало ряд заходів щодо недопущення інших нещасних випадків на заводі. Штрафувати або карати роботодавця управління не уповноважене», - пояснили в прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня на хлібзаводі в Бердичеві травмувався працівник, з чаші його витягали рятувальники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі