Влада

Керівник ГУ ДФС в Житомирській області Олександр Лавров попросив журналістів писати правдиво

3 February 2016, 17:35

Свою прес-конференцію з питань новацій у податковому законодавстві 3 лютого начальник головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області Олександр Лавров розпочав із настанов журналістам російською:

«Простое пожелание человека, который хочет, чтобы его слова или то, что происходит на самом деле, отображалось абсолютно реально и прозрачно. Я ничего не таю, но и не люблю, когда кто-то что-то выдумывает. По крайней мере, считаю это непрофессиональным. Хотя ваша работа преследует определенные иные цели, может быть».

Далі – звіт про надходження до бюджетів за 2015 рік, державною мовою.

«По-перше, хотів би сказати декілька слів про виконання бюджетів всіх рівнів 2015 року, тому що, на мій погляд, він пройшов в умовах дуже складної економічної ситуації. Але хочу вам сказати, що майже на 35% надходження до бюджетів збільшилось у порівнянні з 2014 роком, а це на 1,2 мільярда гривень. Усього в 2015 році платниками області сплачено 4,6 мільярдів гривень до місцевого бюджету, додатково надійшло 0,7 мільярда», - розповів Олександр Лавров.

На запитання, чим пояснюється таке зростання надходжень до бюджетів, керівник ГУ ДФС відповів:

«Дуже великі сподівання на те, що підприємства і підприємці виходять з тіньових схем і починають платити податки у бюджет за умови розуміння державності, необхідності тих податків у бюджет. Я сподіваюся як державна особа, що це відбувається за таких умов. Набагато більше податку на додану вартість стало поступати за рахунок уведення нової системи «Електронний контроль», рахунків і обліку платника ПДВ. Тобто, є нововведення другого півріччя 2015 року, які позитивно вплинули на рівень надходжень. Важко однозначно сказати, за рахунок чого, бо змін було дуже багато».

За словами Олександра Лаврова, у 2016 році 14 найбільших платників податків Житомирської області перейшли на обслуговування до Міжрегіонального управління ДФС – Центрального офісу з обслуговування великих платників у місті Києві. Це, зокрема, Житомирський бронетанковий та лікеро-горілчаний заводи, ПАТ "Житомиробленерго", Радомишльський та Бердичівський пивзаводи.

На запитання, як позначиться на економіці Житомирської області перехід цих підприємств до столичного офісу, керівник управління відповів:

«Процес їх переходу відбувся відповідно до статті Податкового кодексу 2015 року. Однак всі місцеві податки, які справляються на території безпосереднього перебування цих підприємств, залишились в громаді. Тобто, фактично, з того обсягу податків, який ними було сплачено, ми на місцевому рівні загубили не дуже велику суму для бюджету -  майже 6 мільйонів гривень. На жаль. Але ж це 10 відсотків прибутку, який вони по розподілу сплачували в місцевий бюджет, і податок на прибуток перейшов в сплату по їхньому місцю реєстрації. Всі загальні податки, які вони сплачували в місцевий бюджет, залишились – це податок з доходів фізичних осіб, акцизи та інші податки».

Підлеглі Лаврова розповіли про декларування доходів та новації в податковому законодавстві, а сам керівник пообіцяв від імені свого відомства зробити все для «прозорішого» і простішого життя громадян:

«Головне управління ДФС у Житомирській області надалі буде забезпечувати прозорість своєї роботи та єдиний підхід до усіх платників податків. Ми налаштовані на спільну співпрацю з громадськістю, з засобами масової інформації і безпосередньо з платниками податків. Система, яка повинна бути вибудувана – це спільні напрацювання для збагачення регіону, для того, щоб нам в регіоні жилось набагато краще, прозоріше і простіше».

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня 2015 року Олександра Лаврова офіційно представили колективу ГУ ДФС та керівництву області.

У 2015 році платникам податку Житомирської області відшкодували 447 млн грн ПДВ.

Начальник ГУ ДФС у Житомирській області Олександр Лавров

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Олександр Мушицький

Начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб та майнових податків Сергій Барсук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі