Влада

Держава виділила 109 млн грн на розвиток Житомирської області, - ОДА

4 February 2016, 14:15

У 2016 році для розвитку соціальних об’єктів Житомирської області виділено 109,6 млн грн державних коштів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Ці кошти будуть розподілені між районами та об’єднаними територіальними громадами відповідно до проектів, які вони подали на розгляд. На сьогодні органи виконавчої влади та місцевого самоврядування подали 270 пропозицій на конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів», - інформує прес-служба.

Переваги у отриманні коштів з Державного фонду для реалізації проектів матимуть об’єднані територіальні громади, яких у нашій області створено 9: Народицька, Тетерівська, Високівська, Потіївська, Дубрівська, Червоненська, Новоборівська, Іршанська та Вишевицька.

Зокрема, громади планують проведення реконструкції та термосанації Високівської гімназії Черняхівського р-ну, Вишевицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Радомишльського району, дитсадка у с. Дубрівка Баранівського району, ЗОШ І-ІІІ ступенів в с. Тетерівка та ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. В.Г. Бондарчука Житомирського району, Новоборівської гімназії та Іршанської амбулаторії Володарсько-Волинського району, амбулаторії  загальної практики сімейної медицини в с. Вишевичі Радомишльського району. Також планується проведення ремонтних робіт на каналізаційних очисних спорудах у Новій Боровій та технічне переоснащення хлораторної фільтрувальної станції з заміною технічно-зношеного і застарілого обладнання з переходом на гіпохлорит натрію в смт Іршанськ Володарсько-Волинського району.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський зауважив, що в минулому році спостерігалися позитивні зрушення щодо відновлення соціально значимих об’єктів області.

 «У 2015 році було технічно переоснащено 26 котелень (із встановленням твердопаливних котлів). За рахунок цього область зекономить 13,6 млн грн за опалювальний сезон. Побудовано та реконструйовано 7 об’єктів водопостачання та водовідведення, 12 закладів освіти, 2 закладів культури, 3 заклади спорту та 1 полігон побутових відходів», - зазначив голова ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2015 року стало відомо, що Житомирська область отримає 6 мільйонів субвенції з державного бюджету на добудову поліклініки в Радомишлі. У грудні 2015 року Житомирська ОДА виклала фото  дитсадків, відремонтованих та утеплених за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі