Влада

У Житомирській області буде створена громадська рада, яка контролюватиме роботу дорожників

16 February 2016, 14:08

У Житомирській та інших областях України будуть створені громадські ради, які слідкуватимуть за роботою дорожників.

Про це інформує прес-служба Кабінету Міністрів України.

«Укравтодор продовжує залучати громадськість до контролю за роботою дорожників у регіонах – до 29 квітня Держагентство зобов’язало керівництво служб автодоріг в усіх областях заснувати при своїх відомствах громадські ради», – йдеться у повідомленні.

Відповідний наказ разом з примірним положенням було затверджено Головою Укравтодору Андрієм Батищевим 24 січня 2016 року.

«Головна мета цієї ініціативи – зробити діяльність служб більш прозорими. Лише за умови постійного громадського контролю ми зможемо справді реформувати дорожню галузь – подолати корупцію та змусити виконувати дорожні роботи якісно», – зазначив Андрій Батищев.

За його словами, нині громадські активісти не мають належного впливу на регіональні дорожні відомства – їм не вистачає повноважень та доступу. Після того, як вони об’єднаються у колегіальні дорадчі органи, згідно з примірним положенням, вони матимуть законне право ознайомлюватися з усіма важливими документами та правовими актами, надавати пропозиції стосовно вирішення питань будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування області, контролювати діяльність служби та надавати пропозиції щодо удосконалення її роботи.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого у Житомирській області дорожники почали ремонтувати 3 траси: М-06 Київ-Чоп, М-21 Житомир-Могилів-Подільський та Р-28 Виступовичі-Житомир.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі