Місто

Житомирські перевізники з 1 березня відмовляються возити пільговиків

17 February 2016, 14:54

Житомирські перевізники повідомили облдержадміністрацію, що з 1 березня будуть безкоштовно перевозити лише учасників АТО та членів родин загиблих бійців.

У розпорядженні Житомир.info є лист Асоціації роботодавців транспорту Житомирської області на адресу губернатора Сергія Машковського.

«На загальних зборах членів Асоціації роботодавців транспорту Житомирської області було прийнято спільне рішення, згідно якого з 01 березня 2016 року автоперевізники Житомирської області зобов’язуються забезпечити за власний рахунок перевезення 2 пільгових місць в автобусах на кожний рейс щоденно тільки учасників АТО та членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО», - йдеться у листі.

Перевізники зазначають, що в разі вирішення питання з компенсацію за перевезення пасажирів пільгових категорій вони «поновлять надання цих послуг в межах коштів, які будуть виділені на ці цілі».

«Для запобігання соціальної напруги між автоперевізниками та окремими категоріями громадян, які мають право на пільговий проїзд, прошу Вас допомогти спільно з Асоціацією довести дану інформацію до населення області», - звертається до губернатора голова Асоціації Геннадій Райковський.

Нагадаємо, 4 січня у Житомирі бійці АТО та активісти перекривали дорогу, після цього на зустрічі в ОДА перевізники пообіцяли, що учасники АТО та родини загиблих і надалі будуть перевозитися безкоштовно та без обмежень. Крім того, в кожному автобусі буде виділено 2 місця для всіх інших пільгових категорій.

Як повідомляв Житомир.info, 21 січня губернатор пояснював АТОшникам, що ніхто не має права відмовляти пільговикам у безкоштовному проїзді.

«Ніхто не в праві вивішувати оголошення в маршрутках, що скасовані пільги. Пільги не скасовані. Скасована компенсація за пільгове перевезення – це зовсім інші речі. Вони (перевізники) не повинні до пільговиків ставити питання. Вони повинні ставити питання мені як представнику влади і до органів державної влади, на рівні якого це було скасовано... Якщо протягом місяця не буде вирішено на рівні держави питання щодо надання субвенцій, нам треба буде це вирішувати на місцях», – говорив Сергій Машковський в січні цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі