Влада

Житомирська ОДА збирається і далі витрачати бюджетні кошти на закупівлю їжі та води для армії?

22 February 2016, 15:56

У Житомирській області кошти обласного бюджету по програмі підтримки частин ЗСУ, прикордонників, підрозділів Нацполіції, СБУ та Нацгвардії будуть спрямовуватися на матеріально-технічне забезпечення, поліпшення асортименту продовольства та бутильованої води, закупівлю послуг для перевезення гуманітарної допомоги і особового складу військових частин.

Розпорядження «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених для фінансування заходів обласної програми матеріально-технічного забезпечення частин, установ Збройних Сил України, Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України, Національної гвардії України в Житомирській області» 16 лютого підписав губернатор Сергій Машковський.

Порядок використання коштів дублює минулорічний.

«Кошти обласного бюджету спрямовуються на реалізацію заходів Програми, а саме: на матеріально-технічне забезпечення (речове майно, спорядження, засоби захисту, зв’язку, пально-мастильні матеріали, резервні джерела електроживлення, засоби обмеження швидкості (автоматичні шлагбауми), спеціалізовані модулі (постові будки), будівельні матеріали, електрообладнання, санітарно-технічне приладдя, меблі, інструменти, запасні частини), поліпшення асортименту продовольства та бутильованої води, закупівлю послуг для перевезення гуманітарної допомоги, особового складу військових частин, призовників, мобілізованих, військовозобов’язаних частин, установ Збройних Сил України, Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України, Національної гвардії України в Житомирській області», - зазначається у додатках до розпоряджень у 2015 та 2016 роках.

Програма матеріально-технічного забезпечення була затверджена на сесії Житомирської обласної ради 24 грудня 2015 року. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми – 1 млн грн з обласного бюджету. У переліку завдань та заходів Програми зазначено, що продовольство та бутильовану воду будуть купувати для підрозділів ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, в травні минулого року Кабмін збільшив норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, зокрема зазначається, що військовослужбовцям у зоні АТО «додатково видається 1,5 л води питної бутильованої на одну особу на добу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі