Влада

Після петиції про забруднення річки Кам’янка у Житомирській міськраді створили робочу групу

26 February 2016, 12:40

Днями у міській раді відбулася нарада по питанню розгляду петиції громадянина Базилюка. О.О. стосовно екологічної загрози р. Кам’янка в Житомирі.

Радник мера Житомира Юрій Мойсеєв розповів Житомир.info про те, що місцеві жителі стурбовані екологічним станом річок.

«До міської ради неодноразово зверталися житомиряни, які стурбовані екологічним станом річок, в тому числі й річки Кам’янка. Розроблення комунальними підприємствами поетапного плану заходів по виявленню джерел забруднення та ліквідації стихійних сміттєзвалищ і несанкціонованих скидів в річки дасть можливість покращити екологічний стан річок, протягом поточного року», – сказав Юрій Мойсеєв.

Начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун наголосив на тому, що забруднення річок відбувається внаслідок несанкціонованого зливу відходів власниками прилеглих до річок житлових будинків.

Під час наради було вирішено розробити план заходів по виявленню джерел забруднення та ліквідації стихійних сміттєзвалищ і несанкціонованих скидів в річки протягом 2016 року.

Підняти питання перед міськрадою стосовно виділення коштів для проведення інвентаризації всіх існуючих мереж та розроблення електронної карти зі всіма джерелами (мережа водогону, госпфіксальна каналізація, зливова каналізація).

Зазначимо, що петиція №2015-121 «Терміново врятувати річку Кам’янку від екологічних вандалів» була надіслана Олександром Базилюком та опублікована 30 грудня 2015 року.

«Річка Кам'янка це не тільки водна артерія міста – це частина міської історії. За останні десятиріччя річка стала каналізаційним колектором в якій зливаються відходи життєдіяльності мешканців міста, підприємств. Річка яка колись була улюбленим місцем відпочинку тисяч житомирян з вини екологічних варварів та бездіяльності влади перетворюється в екологічну загрозу для міста. Я закликаю міську владу і міських депутатів на найближчій сесії підняти це важливе питання і не відкладаючи почати вирішувати цю проблему. Де взяти кошти – підняти в рази розмір штрафів за забруднення річки та її берегів, заставити працювати екологічну інспекцію,екологічну прокуратуру та інші відповідальні служби, проводити з населенням через міське телебачення та ЗМІ просвітницьку , роз'яснювальну роботу», – йдеться в петиції.

Виконком міської ради розглянув петицію та дав відповідь.

«Інформуємо, що в 2015 р. силами КП «Експлуатація штучних споруд» ЖМР були виконані роботи по прочищенню русла р. Кам’янки від мосту по вул.Черняховського до мосту по вул. Якіра від сміття, гілля та потопленої деревини. Разом з цим КП «Житомирводоканал» ЖМР та КП «Експлуатація штучних споруд» ЖМР зобов’язано постійно виявляти та вживати заходів по ліквідації джерел забруднення малих річок міста, в тому числі річки Кам’янки. Комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою м. Житомира» ЖМР зобов’язано проводити рейди по виявленню джерел забруднення річок мешканцями міста та в разі підтвердження даних фактів притягувати їх до адміністративної відповідальності», – йдеться у відповіді.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2015 року у Житомирі після чергової аварійної ситуації на водоканалі в річку Кам’янку почали витікати нечистоти синьо-зеленого кольору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі