Влада

У Житомирській ОДА запевняють, що російські вантажівки безперешкодно їздять через кордон

29 February 2016, 11:45

У Житомирській області продовжує діяти безперешкодний рух транспорту через пункт пропуску «Виступовичі» в Овруцькому районі.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Станом на 19.00 год. 28 лютого з метою транзиту через територію Житомирської області пройшли митне оформлення у «Виступовичах» 22 вантажівки з російськими номерами. Житомирщина виконує всі зобов’язання з забезпечення безперешкодного транзиту. Тобто, перевізники, задіяні в транзитних перевезеннях, можуть здійснювати поїздки в напрямку країн Європи та Азії, маршрути до яких пролягають через територію РФ. Нагадаємо, українська сторона відновила дію своїх транзитних дозволів з 0:00 годин 25 лютого 2016 року», – йдеться в повідомленні.

За словами першого заступника голови Овруцької райдержадміністрації Юрія Дивинського, рух всіх вантажівок через пункт пропуску державного кордону «Виступовичі» продовжується. Жодних конфліктів та блокування руху транспортних засобів не відбувалося.

«Міністерство інфраструктури закликає тих перевізників, які зупинили свої транспортні засоби, остерігаючись блокади, продовжувати рух. Це можна зробити, змінивши маршрут для об’їзду вказаних точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції на пунктах пропуску державного кордону. Для цього при перетині пункту пропуску потрібно звернутись до митників чи прикордонників, які надають інформацію та допомагають замовити супровід Національної поліції України», – повідомляють на сайті Житомирської ОДА.

Нагадаємо, вранці 28 лютого на околиці райцентру Овруч, за кілька десятків кілометрів від кордону з Білоруссю, житомирські свободівці встановили блокпост, щоб зупиняти російські фури.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські активісти не зважають на рішення Кабміну і продовжуватимуть блокувати російські фури на кордоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі