Місто

На фасаді будівлі КП «Житомирпроект» не буде меморіальної дошки заслуженим архітекторам – виконком проти

1 March 2016, 11:59

Виконком Житомирської міської ради не погодив встановлення меморіальної дошки на фасаді будівлі КП «Житомирпроект» по вул.Рильського, 9.

Таке рішення було прийняте на засідання міськвиконкому 1 березня.

Член виконавчого комітету Наталія Волинець виступила проти надання згоди встановлення дошки, аргументувавши тим, що в Житомирі  так забагато меморіальних дошок.

«Ідеш по вулиці з дитиною, а вона тебе питає, а хто там похоронений, а хто там», - зауважила Волинець.

Її підтримав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Я вважаю якось не дуже ставити такі дошки на «хрущевках», п’ятиповерхівках. Інша справа, коли це АТОшник. Я звертався до командування наших ВДВ, до Забродського про створення меморіалу на монументі Слави, вони сказали що проти цього. Війна ще не закінчилася і вони не хочуть, щоб меморіал поповнювався новими прізвищами. А по цим дошкам я навіть не знаю, що робити. Вони ж можуть у себе в фойє зробити стенди, інформацію про цих людей», - сказав Сергій Сухомлин.

Члени виконавчого комітету не підтримали надання згоди Катерині Плохотишиній на встановлення меморіальної дошки Заслуженим архітекторам України Перевознику Петру Артемовичу та Польовому Анатолію Костянтиновичу – за проголосували 4 з 13 присутніх членів виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 1 березня відклали розгляд питання про надання дозволу на встановлення пам'ятника, присвяченого 100-й річниці геноциду вірмен у сквері на Польовій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі