Місто

Виконком одноголосно підтримав продовження мораторію на розміщення реклами у Житомирі

1 March 2016, 12:47

Виконком одноголосно підтримав проект рішення про продовження на місяць мораторію щодо розгляду питань з розміщення засобів зовнішньої реклами у Житомирі.

Проект рішення був серед додаткових питань на засідання 1 березня, всі 13 присутніх членів виконкому проголосували «за».

«На розгляд виноситься питання про продовження мораторію щодо розгляду питання розміщення засобів зовнішньої реклами в Житомирі. Це продиктовано у зв’язку зі змінами та постановою Кабміну про затвердження правил розміщення зовнішньої реклами, які були прийняті 16.12.2015 року. У нас є неузгодженість між законодавчими актами: у відповідності до внесеними вже змін в постанову Кабміну, ми повинні або надати дозвіл на рекламу, або письмову відмову на протязі 10 робочих днів. І підстав для відмови у нас майже немає. Ми в проекті рішення запропонували термін на 1 місяць з дня прийняття даного рішення, або до затвердження нових правил на розміщення зовнішньої реклами. Є звернення Асоціації зовнішньої реклами до Кабміну аби все таки скасувати, бо ці зміни в постанову – вони ніяким чином не відповідають іншим законодавчим актам», - пояснила начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

Проект рішення підтримав перший заступник мера Олексій Ясюнецький.

«Місяць – нормально, а якщо вони через місяць не погодять, то ми знову повернемося до цього питання», - сказав Ясюнецький.

Нагадаємо, в лютому КП «Реклама» активно проводило демонтаж незаконних рекламних конструкцій.

Як повідомляв Житомир.info, днями у Житомирі на будівлі універмагу з’явився величезний банер, дозвіл на розміщення якого виконавчий комітет не погодив і справа розглядається в суді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі