Події

Житомирська військова прокуратура розслідує справу щодо правоохоронців, які не вийшли з території Криму під час окупації

2 March 2016, 16:28

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону з початку проведення АТО здійснювалось досудове розслідування у понад 1000 кримінальних провадженнях, пов’язаних із ухиленням від проходження військової служби.

Про це Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Протягом 2015 року прокуратурою гарнізону до суду направлено 187 обвинувальних актів (за 12 місяців 2014 року - 54, тобто більше у 3,5 рази)», – сказав Олексій Рихлюк.

Всього засуджено за рішенням суду протягом 2015 року 137 осіб, з яких 4 до позбавлення волі; 2 до обмеження волі; 7 до тримання у дисциплінарному батальйоні; 19 до арешту з утриманням на гауптвахті та понад 70 осіб до штрафу.

«На даний час військовою прокуратурою Житомирського гарнізону оголошено в розшук понад 400 осіб, за вчинення кримінальних правопорушень передбачених ст. 407-408 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби та дезертирство), з яких 156 осіб, це військовослужбовці правоохоронних органів України, які всупереч наказу керівництва не вийшли з території Автономної Республіки Крим на материкову частину України, під час окупації», ­– повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону майор юстиції Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого у міській раді вирішили об’єднати зусилля органів місцевої влади, правоохоронців, підрозділів Міністерства оборони та громадських організацій для спільного вирішення проблем військовослужбовців та їх сімей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі