Влада

Голова бюджетної комісії про бюджет розвитку Житомира: Держава тримає місцеве самоврядування «в тонусі»

3 March 2016, 11:12

Бюджет розвитку Житомира буде на рівні 280 млн грн, плюс ще близько 140 млн грн на утримання ПТУ, ТТУ та інші видатки, які держава переклала на місцеве самоврядування.

Про це 3 березня в коментарі Житомир.info повідомив радник мера Житомира, голова бюджетної комісії міської ради Юрій Мойсеєв.

«99% бюджету розвитку, кінцевий його варіант народився в понеділок (29 лютого), в пів дванадцятої ночі, бо постійно приходять якісь «депеши» з держави – того не буде, цього не буде. Друкуємо одне, потім цього не буде і треба закладувать свої (гроші), держава тримає місцеве самоврядування в такому тонусі, що просто «мама караул». Бюджет розвитку – це ж не просто ми сіли й поділили, треба зрозуміти надходження, який в нас буде доход. Спочатку це було десь 200 мільйонів, потім ми зрозуміли, що це буде десь 250-260 мільйонів. Зараз розуміємо, що цей бюджет розвитку може бути ще трошки більшим, бо вже проаналізували січень-лютий, бачимо надходження від того ж самого акцизу, плюс зараз збільшили знову, якщо не помиляюся – з 1 березня, вартість алкоголю. Надходження ми вже приблизно зрозуміли які будуть, і зараз вже виходимо на бюджет розвитку загальний для поділу десь близько 280 мільйонів», - сказав Юрій Мойсеєв.

За його словами, надходження будуть на рівні 420 мільйонів, але це з урахуванням близько 80 млн грн на утримання ПТУ та порядку 15 млн грн для підтримки ЖТТУ.

«Десь 140 млн грн у нас залишається в резерві на ці всі моменти. Для поділу на різні управління, галузі залишаємо близько 280 мільйонів. Вже є розписане по кожному управлінню, по кожному заходу, на дороги, наприклад – 25 мільйонів, на ОСББ – 15 мільйонів. В департаменті економіки вже є цілий бюджет, але поки ми його почали розглядати (на комісії) блоками: блок охорони здоров’я, блок культури, блок освіти. Виділяються гроші на блоки, а блок уже вносить свої пропозиції по розподілу. В першу чергу розглядаються заходи, на які вже є проекти, бо ми навчилися дуже гарно робити проекти, витрачати на це кошти, а потім ці проекти у нас лежать у папках і припадають пилом. Бо якщо зараз брати нові об’єкти і робить на них проекти, то це затягне час і знову під осінь будемо намагатись щось робити», - пояснив голова бюджетної комісії.

Юрій Мойсеєв зазначив, що сесія міської ради, на якій планують затвердити бюджет розвитку, може відбутися 16 березня.

Як повідомляв Житомир.info, в січні мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що бюджет розвитку буде на рівні 100 млн грн, потім директор фіндепартаменту Сергій Гаращук повідомив, що сума збільшилася в два рази – до 200 млн грн. В лютому мер говорив, що для затвердження остаточної цифри бюджету розвитку треба побачити результати надходжень за січень-лютий 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі