Політика

У Житомирській області біля кордону з Білоруссю стався конфлікт між активістами, поліцією та невідомими чоловіками

11 March 2016, 19:37

 11 березня депутатська комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Житомирської обласної ради переглядає відео, на якому невідомі перешкоджають політичній акції з блокування російських вантажівок.

На околиці Овруча, по дорозі з пункту пропуску «Виступовичі», що на кордоні з Білоруссю, житомирські свободівці та місцеві активісти влаштували блокпост. 6 березня вони попередили про акцію особисто заступника начальника Овруцької поліції, і майже одразу до них приїхали чоловіки, які намагалися пeрeшкодити блокуванню.

«Коли ми приїхали, ми поставили палатку, я йому особисто подзвонив, бо він дав мені свій телефон. Я йому сказав, що ми от приїхали блокувати фури. Він сказав, «Якщо ви даєте слово, що не будете зупиняти, то нічого не буде. Я сказав, що ми приїхали для того, щоб їх зупиняти. Через дві хвилини приїхало машин десять поліцейських  і потім приїхали цивільні машини. Вони всі за руки вітаються, знають один одного», - розповідає громадський активіст Іван Ткачук.

Правоохоронці, які прибули на місце подій, за підтримки невідомих чоловіків допомогли російським вантажівкам проїхати блокпост активістів та відправили одну з машин під власний супровід.

«Взяли по списку тих, хто стоїть на обліку і попросили виконати «чорну» роботу. Мені дуже не хочеться вірити, що Башинський (начальник Овруцького райвідділу поліції – ред.) там на місці займається виконанням таких завдань. І якщо це відбувається, то я думаю, що це не без відома пана Рудика (керівника ГУ Нацполіції в Житомирської області – ред.) і не без відома керівництва Національної поліції. Якщо це не так, то я хотів би, щоб ви провели службову перевірку, розібралися в цьому і дали нам чітку інформацію, щоб ми розуміли, що це не так, бо дуже не хочеться в це вірити», - каже голова депутатської комісії Житомирської обласної ради Сидір Кізін (фракція ВО «Свобода»).

У поліції запевняють: працювали відповідно до вказівок Міністерства внутрішніх справ, а чоловіки, що допомагали проїзду російських вантажівок – водії-дальнобійники місцевого підприємства.

«Конфлікт виник між ВО «Свобода» так, я так зрозумів, і дальнобійниками концерну молочного заводу, який виготовляє згущене молоко на території Овруча і який, я так зрозумів, реалізується його на території Росії. І ці дальнобійники, запросивши з собою друзів, знайомих, близьких, пішли на підтримку дальнобійників-росіян, щоб вони могли вільно рухатися територією України», - розповів заступник начальника ГУ Нацполіції в Житомирській області Юрій Лебідь.

Голова комісії порадив активістам якнайшвидше звернутися із заявою до начальника обласної поліції, щоб до наступного засідання комісії 24 березня правоохоронці відзвітували про проведену роботу у цьому напрямку.

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі