Влада

Житомирський губернатор вирішив офіційно популяризувати військову службу за контрактом

14 March 2016, 15:05

З метою створення умов для збільшення чисельності військовослужбовців, прийнятих на військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України губернатор Житомирської області 9 березня підписав відповідне розпорядження.

Текст документу опублікований на офіційному сайті облдержадміністрації.

Відповідно до розпорядження, голови райдержадміністрацій та міські голови міст обласного значення мають активізувати роботу з надання всебічної допомоги військовим комісаріатам області щодо виконання заходів, пов’язаних з комплектуванням Збройних Сил України військовослужбовцями за контрактом, згідно з плановими завданнями; облаштувати в приміщеннях адміністративних будівель пункти з агітаційною інформацією про порядок добору кандидатів для прийняття на військову службу за контрактом; провести роз’яснювальну роботу з керівниками підприємств, установ, організацій районів, міст області щодо забезпечення організованого перевезення кандидатів для проходження військової служби за контрактом до навчальних центрів, загальновійськових полігонів.

Крім того, очільники міст та районів повинні проводити спільні заходи з військовими комісаріатами області із відбору кандидатів для проходження військової служби за контрактом у міських, районних центрах зайнятості, на підприємствах, у громадських і волонтерських організаціях та особисто брати участь у проведенні офіційних виступів, зокрема на місцевому телебаченні щодо мотивації громадян до проходження військової служби за контрактом.

У містах та районах має з’явитися «достатня кількість» тематичної зовнішньої реклами (біл-бордів, сіті-лайтів тощо), для розробки, виготовлення та розміщення якої губернатор рекомендує залучати благодійні організації та спонсорську допомогу.

«Управлінню освіти і науки та управлінню сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації забезпечити спільно з військовими комісаріатами проведення заходів серед учнівської та студентської молоді з питань військово-патріотичного виховання та популяризації військової служби за контрактом у Збройних Силах України. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, рекомендувати Житомирській регіональній дирекції Національної телекомпанії України: посилити роботу з проведення просвітницько-агітаційної кампанії, спрямованої на підняття в суспільстві престижності військової служби, підвищення мотивації військової служби за контрактом; постійно висвітлювати в соціальних рекламних роликах, інформаційних новинах і репортажах інформацію про проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України», - йдеться у розпорядженні.

Відповідальним за виконання в області заходів із залучення на військову службу за контрактом призначений заступник губернатора Ярослав Лагута.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня заступник військового комісара Житомирського об'єднаного міськвійськкомату Олексій Бєланов розповідав, що вже призвано за контрактом 73 чоловіки при плановому завданні на перший квартал – 130. Кількість бажаючих збільшилася завдяки тому, що у 2,5-3 рази піднято заробітну плату військовослужбовцям за контрактом: зараз «контрактник» отримує 7,5-8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі