Місто

У Житомирському драмтеатрі не готові жертвувати комунікаціями заради ліфта для інвалідів

16 March 2016, 11:48

У Житомирському облмуздрамтеатрі фахово обстежать приміщення, щоб безболісно для комунікацій вирішити питання доступу до закладу людей з обмеженими фізичними можливостями.

Про це на засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради 15 березня розповіла генеральний директор комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені І. А. Кочерги» Житомирської облради Наталія Ростова.

«По доступності для інвалідів у нас зроблений проект. Він не пройшов експертизу у зв’язку з відсутністю автоматичної пожежної системи. У ДСНС вимагають, щоб був повністю окремий вхід для візочників. Там, де ми (оглядали) спільно з представниками громадської організації, там не можна робити цей прохід, бо якщо ми зачепимо цей прохід, виб’ємо частину стіни, ми зачепимо зал у підвалі, де знаходяться всі комунікації, електро- і водопостачання. Тому ми й попросили київську фірму разом з «Облпроектом», щоб вони пройшлися по театру і подивилися, з чого правильно почати. Тому що виходить так: ми хочемо побудувати, але не можемо, бо зачепимо комунікації і електродріт. А інваліди хочуть мати ліфт», - розповіла директор під час оприлюднення річного звіту.

Вона також повідомила, що в драмтеатрі досі не встановлена система автоматичного пожежогасіння.

«Після бюджетної комісії підприємство «Облпроект» забрало проект, і на сьогодні завершується перерахунок вартості завершення робіт по автоматичному пожежогасінню. Вони роблять коректування, готують кошторис, скільки це на сьогодні буде коштувати, щоб знову повернутися до проектної документації по реконструкції. Завтра (16 березня – ред.) «Облпроект» разом з підприємством «Укркультмонтаж», єдиною державною фірмою, яка займається світлом, звуком, механікою сцени, софітами і колосниками по театрам, – зустрічаємося і проведемо обстеження будівлі на предмет того, що треба зробити», - розповіла Наталія Ростова.

Гендиректор додала, що на сьогоднішній день на поновлення проектної документації з пожежної безпеки необхідно 240 тисяч гривень, на систему автоматичного пожежогасіння станом на червень 2015 року - 4 млн 700 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2014 року директор КП «Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені І А. Кочерги» говорила про початок підготовки проекту документації по будівництву зйомних пандусів для доступу інвалідів-візочників до глядацького залу та критичний стан протипожежної системи театру.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі