Місто

У Житомирі пенсіонери мітингували проти підняття цін на ліки, продукти харчування та послуги ЖКГ

16 March 2016, 14:00

Зупинити зростання цін на житлово-комунальні послуги, не перейменовувати вулиці, звільнитися від впливу США – з такими вимогами близько сотні мітингарів зібралися біля будівлі Житомирської міської ради.

Серед протестувальників переважно пенсіонери – вони бідкаються, що пенсій не вистачає на ліки, послуги ЖКГ та навіть на їжу.

«Як нам тяжко, нехай як в інших країнах якісь пайки дають, як Ахметов дає на схід. Хай карткову систему вводять. Нехай не Київ, Київ хай годує себе сам. Бачте, держава нам нічого не дає. А значить ми повинні самі виживати. Через те ми прийшли в міську раду», – каже учасниця мітингу Наталя.

«Давайте зробимо так, щоб наша Україна, була дійсно могутньою. Дійсно незалежною, а не залежала від посольства США і тої Кондолізи Райс, яка радить нам їхати в Ліберію. Ми нікуди не поїдемо. Ми хочемо, щоб наша Україна жила, процвітала і знову повернулася в десятку наймогутніших держав світу», – додає співорганізатор мітингу Зінаїда Стрякіна.

Мітингарі кликали міського голову, але Сергій Сухомлин не вийшов до протестувальників, тож вони рушили до сесійної зали, де зачитали свою резолюцію з вимогами.

«Ми вимагаємо від президента, Верховної Ради, Кабміну негайно зупинити зростання тарифів на житло, газ, електричну енергію, воду і тепло. На проїзд автобусним та залізничним транспортом. Зупинити зростання цін на продукти харчування, ліки та інші товари першої необхідності, розморозити зарплати, пенсії і стипендії, привести їх в індексацію відповідно до інфляції. Вимагаємо знищення ВЖРЕПів та приватизацію їхніх приміщені і майна з метою нав’язування нам ОСББ та приватних обслуговуючих комісій. Просимо направити відповідь ветеранським організаціям міста Житомира, а також газетам «Місто», «Житомирщина», «Ехо» з метою найширшого інформування населення про вашу реакцію на звернення», – зачитав Вадим Піхоцький.

Результатами мітингу під міською радою люди не задоволені, кажуть – йтимуть з цими ж вимогами на сесію обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі