Влада

У Житомирі три аптеки облради хочуть об’єднати в одне комунальне підприємство

18 March 2016, 11:22

У Житомирі може з’явитися нове КП «Житомирфарм» внаслідок злиття трьох аптек облради («Дитяча» на Максютова, №227 на вул. Лесі Українки, 38 та аптеки «Міжлікарняна» на вул. Якіра,18 - зараз вул. Троянівська).

Проект рішення Житомирської обласної ради «Про припинення комунальних  підприємств «Аптека «Міжлікарняна» Житомирської обласної ради, аптека «Дитяча» Житомирської обласної ради, «Аптека  № 227» Житомирської обласної ради шляхом їх злиття в одне комунальне підприємство «Житомирфарм» опублікований 17 березня на сайті облради.

Якщо депутати підтримають рішення, то три вищевказані аптеки можуть бути припинені, а нове підприємство, утворене  шляхом їх злиття, буде розташовуватися за адресою комунального підприємства «Аптека  № 227» на вул. Лесі Українки, 38 в Житомирі.

Для проведення інвентаризації майна та інших необхідних заходів планують створити спеціальну комісію у складі завідувачів та головних бухгалтерів усіх трьох аптек.

У разі прийняття рішення про створення КП «Житомирфарм» працівники аптек до 1 вересня 2016 року мають бути звільнені або переведені на інші посади «з додержанням їх прав та інтересів відповідно до чинного законодавства». До жовтня 2016 року мають бути закриті рахунки комунальних аптек у банках, печатки та штампи комунальних установ - знищені, а самі підприємства мають бути зняті з обліку, зокрема, податкового та обліку в Пенсійному фонді.   

Також планується затвердити Статут комунального підприємства «Житомирфарм» та сформувати його статутний капітал у розмірі 100 грн. У статуті йдеться, що основними напрямками діяльності підприємства є оптова та роздрібна торгівля лікарськими засобами і виробами медичного призначення, дитячим харчуванням, лікувальними мінеральними водами, лікувальною косметикою, санітарно-гігієнічними виробами та БАДами.

Призначити керівника комунального підприємства «Житомирфарм» Житомирської обласної ради збираються доручити голові обласної ради Анжеліці Лабунській.

15 березня, під час засідання постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради, завідувач аптеки «Дитяча» Микола Остап’юк звернувся до депутатів з проханням «обережно підійти» до реорганізації аптек, маючи на увазі, зокрема, аптеки«Дитячу» та №227, які займаються виготовленням лікарських препаратів, мають відповідні ліцензії, великі приміщення та серйозне обладнання.

«Я можу назвати приклади, коли комунальні аптеки, які працювали і забезпечували ліками певні категорії громадян, після реорганізації ставали збитковими», - попередив Микола Остап’юк.

Як повідомляв Житомир.info,  на засіданні бюджетної комісії 15 березня голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська розповідала, що на балансі облради – три комунальні аптеки, керівники яких не хочуть думати, як перевести їх з розряду дотаційних в розряд прибуткових. Зокрема, розглядався варіант зняття КП «Аптека «Дитяча» з балансу облради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі