Влада

У Житомирській області створять Координаційну раду з питань розвитку громадянського суспільства

22 March 2016, 16:13

У Житомирській області на виконання Указу президента України буде утворено відповідний дорадчий орган – Координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства.

 Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Для того, аби налагодити ефективний діалог та партнерські відносини органів державної влади та місцевого самоврядування з організаціями громадянського суспільства, при Президентові України буде утворено Координаційну раду сприяння розвитку громадянського суспільства. Передусім така взаємодія допоможе спільне вирішувати питання забезпечення прав і свобод людини і громадянина.

До неї в області ввійдуть представники облдержадміністрації, обласної ради, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, а також представники організацій громадянського суспільства. Планується, що не менше 50% від кількості членів ради буде саме представників громадських організацій», – йдеться в повідомленні.

Організації громадянського суспільства, які функціонують у Житомирській області, мають подати свої заявки для роботи у Координаційній раді. Для цього необхідно на електронну адресу dep_info@ukr.net надіслати такі дані:

– ПІБ, номер телефону, e-mail кандидата;

– інформацію про громадську організацію, яку він представляє з описом та основними напрацюваннями (у довільній формі);

– копію свідоцтва про реєстрацію громадської організації;

– ПІБ, номер телефону 1-2 осіб, які можуть рекомендувати кандидата.

Звертаємо увагу, що кількісний і персональний склад Координаційної ради буде затверджуватися керівництвом області.

Як повідомляв Житомир.info, до складу Громадської ради при Житомирській ОДА увійшли 176 представників інститутів громадянського суспільства. Громадська рада сформувала 26 комісій з «моральних авторитетів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі