Влада

У Житомирській ОДА створили робочу групу, яка буде моніторити оголошення про роботу за кордоном

23 March 2016, 17:51

У Житомирській облдержадміністрації створили робочу групу, яка буде моніторити оголошення суб’єктів господарської діяльності, що надають послуги працевлаштуванням за кордоном.

Розпорядження голови Житомирської ОДА від 18.03.2016 р.№74 «Про утворення робочої групи з питань протидії торгівлі людьми у сфері працевлаштування за кордоном» опубліковане на сайті облдержадміністрації.

«Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», ст.6 і ст.20 Закону України «Про зовнішню трудову міграцію», ст.28 та п.9 ч.1 ст.39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», враховуючи рішення територіальної тристоронньої соціально-економічної ради від 22.12.2015: Затвердити робочу групу з питань протидії торгівлі людьми у сфері працевлаштування за кордоном у складі згідно з додатком. Затвердити Положення про робочу групу з питань протидії торгівлі людьми у сфері працевлаштування за кордоном.

Райдержадміністраціям, рекомендувати міськвиконкомам: З метою удосконалення трудової міграції громадян вживати заходів щодо підвищення рівня зайнятості населення та зниження безробіття шляхом збільшення обсягів залучення інвестицій, створення нових робочих місць з гідною заробітною платою та належними умовами праці, першочергового забезпечення молоді робочим місцем, підвищення рівня заробітної плати працюючих.

За результатами аналізу оголошень у засобах масової інформації забезпечити інформування департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації і правоохоронних органів щодо випадків незаконної діяльності суб’єктів господарської діяльності, які надають посередницькі послуги у працевлаштуванні громадян України за кордоном на території відповідних міст і районів (без ліцензії Міністерства соціальної політики України), та щодо наявності скарг на їх діяльність від окремих громадян», – йдеться у розпорядженні

Робоча група здійснює періодичний моніторинг рекламних оголошень та вивчає діяльність суб’єктів господарської діяльності, які надають посередницькі послуги у працевлаштуванні громадян України за кордоном, щодо їх відповідності вимогам чинного законодавства. У випадках встановлення порушень – направляє матеріали для відповідного реагування до контролюючих і правоохоронних органів. А також забезпечуватиме доступність інформації та засобів надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Як повідомляв Житомир.info, власник приватної фірми, обіцяючи жителям Житомирської області легальне працевлаштування у європейських країнах, ошукав близько десятка людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі