Політика

Помічниця нардепа звернулася до поліції Житомира із заявою про наклеп

23 March 2016, 18:55

Вранці 23 березня група громадських активістів навідалась до приміщення, у якому розміщується Житомирська обласна рада ветеранів. Люди прийшли, щоб на власні очі пересвідчитись, чи справді в приміщенні висять портрети Йосипа Сталіна та Володимира Леніна.

«Вчора я в Інтернеті побачив, що у нас в самісінькому центрі міста висить портрет Сталіна. Ми всі знаємо, що це була за людина і який його внесок в нищення української держави. Ми з моїм товаришем сюди зранку прийшли, віднайшли це місце, зірвали портрет Сталіна і порвали його на шматки. Самі викликали поліцію, приїхала поліція, і вже на очах поліції відбувались події, коли перешкоджали журналістській діяльності, коли не допускали в приміщення комунальної власності громадян України та жителів міста Житомир, та інші хуліганські дії», - розповідає громадський активіст Роман Кравчук.

Помічник народного депутата України Борислава Розенблата (фракція Блок Петра Порошенка «солідарність») Юлія Чепюк стала свідком конфлікту між громадськими активістами та членами організації ветеранів. Вже після цих подій на неї накинувся знаний в Житомирі захисник комуністів Сергій Форест.

«Я була просто свідком, приїхала на підтримку активістів. І минуло після того буквально 5 годин, я була якраз в приміщенні громадської приймальні Борислава Розенблата, це недалеко від спілки ветеранів. І випадково зустріла Сергія Фореста. Ви знаєте, що це такий комуніст, пропагандист комунізму у нас в Житомирі. Він просто налетів з фотоапаратом на мене і сказав: «Почему помощник народного депутата Розенблата бьет бабушек?». Я відповіла: «Я перепрошую, я ніяких бабусь не била. Покажіть мені тих бабусь, яких я била. Це наклеп». Потім він мене запитав, скільки мені грошей заплатили за акцію: «Я знаю, что вы за все свои акции получаете деньги, так что – сколько денег?». Я сказала, що викличу поліцію і просто писатиму заяву про наклеп. Я обурена. По-перше, обурена діями влади, що під боком у обласної ради та облдержадміністрації такий осередок сепаратизму знаходиться, і нікому до цього немає діла. Крім того, ця громадська організація явно русофільська. Вони знімають це приміщення за 1 гривню, тобто пільгова оренда в них. І їм ще й на їх діяльність виділяються гроші. Це в той же час, коли в нас, наприклад, якісь інші патріотичні організації не можуть вибити грошей на свою діяльність», - вважає Юлія Чепюк.

Помічник нардепа повідомила журналістам, що викликала поліцію та має намір звернутись до правоохоронців із заявою про наклеп. За півгодини на місце прибули патрульні поліцейські, які взяли у Юлії Чепюк пояснення. Вони також провели помічника народного депутата до відділу поліції, щоб та написала заяву.

Стаття Сергія Фореста на одному з житомирських сайтів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі