Економіка

У Житомирі постачальників запрошують до участі у торгах ProZorrо: є попит на енергозберігаючі лампи та паперові рушники

25 March 2016, 11:19

У Житомирі бракує пропозицій на закупівлю товарів, які хочуть закупити управління та комунальні підприємства міської ради за бюджетні кошти.

Про це на своїй сторінці у Facebook  написав заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов. 

«Звертаюся до житомирян! Нiякi програми не діятимуть без вашої участі! Система ProZorrо вже дiє. Наприклад, медичнi заклади шукають постачальників на енергозберiгаючi лампи та паперові рушники. Але жодної заявки від постачальників не отримали. Успішність впровадження електронних закупівель залежить не лише від державних замовників, а і від активності постачальників! Отже шановні підприємці, долучайтесь!», - йдеться у дописі Хренова.

У коментарі Житомир.info заступник міського голови навів іще декілька прикладів:

«Наприклад, управління освіти проводило закупівлі гороху, був всього один учасник. Поки вибірка невелика, але вже видно, що постачальників недостатньо. Також управління охорони здоров'я не змогло закупити папір».

Зараз на сайті Держакупівлі.онлайн жваво обговорюється електронна закупівля управлінням освіти міської ради 4,7 тонн рідкого мила (вже зареєстровано 7 запитань від потенційних учасників торгів). Завершується прийом пропозицій на закупівлю офісного паперу для ВЖРЕП №1 та комунального підприємства «Стоммакс» Житомирської міської ради, а також масляної фарби для КП «ВЖРЕП №5» міськради.

Нагадаємо, електронна система державних закупівель ProZorro запроваджується як обов’язкова в органах влади. З квітня 2016 року вона є обов’язковою для всіх центральних органів виконавчої влади, а з 1 серпня –для всіх інших структур, включаючи органи місцевого самоврядування. Починаючи з цього періоду всі визначені законом закупівлі на суму від 200 тис. грн (товари і послуги) і роботи від 1,5 млн грн будуть здійснюватись виключно через ProZorro. Головним результатом має бути економія при здійсненні публічних закупівель. 

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2016 року Житомирська міська рада і виконавчий комітет приєдналися до системи електронної системи державних закупівель ProZorrо. У 2015 році електронні сервіси системи презентували в Житомирській облраді. У грудні 2015 року більше 100 установ Житомирської області зареєструвалися в системі ProZorro.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі