Влада

Уряд встановив Житомирській області квоту імміграції на 2016 рік

29 March 2016, 15:05

23 березня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав розпорядження про встановлення квоти імміграції на 2016 рік.

Документ опублікований на Урядовому порталі.

«З метою врегулювання граничної чисельності іноземців та осіб без громадянства Уряд затвердив квоту імміграції на 2016 рік. Зокрема, для діячів науки і культури, імміграція яких відповідає інтересам України квота встановлена на рівні 530 осіб; для осіб, які є повнорідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України – 1357 осіб; для батьків, чоловіків (дружин) іммігранта та його неповнолітніх дітей тощо – 2293 особи; для осіб, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 тисяч доларів США – без обмежень. В цілому квота імміграції іноземців та осіб без громадянства на 2016 рік становить 4586 осіб. У 2015 році квота була 6225 осіб. Затверджена розпорядженням Уряду квота сформована за категоріями іммігрантів і в розрізі регіонів держави, відповідно до пропозицій центральних та місцевих органів виконавчої влади, які ґрунтувалися на результатах аналізу імміграційного процесу в попередньому календарному році. Розпорядження Уряду спрямоване на виконання вимог Закону України «Про імміграцію», - зазначається у поясненні до розпорядження Кабміну.

Квота Житомирської області на поточний рік – 190 іммігрантів, з яких: діячі науки та культури, імміграція яких відповідає інтересам України – 20; особи, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 (ста) тис. доларів США, зареєстровану в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України – без обмежень; особи, які є повнорідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України – 50; особи, які раніше перебували в громадянстві України – 20; батьки, чоловік (дружина) іммігранта та його неповнолітні діти – 100.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року співробітники управління СБУ в Житомирській області спільно з військовослужбовцями Державної прикордонної служби ліквідували транснаціональний канал незаконного переправлення іноземців через державний кордон України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі