Події

Суд не задовольнив позов водоканалу до колишньої працівниці та сайту Житомир.info

30 March 2016, 12:45

23 березня Богунський районний суд м.Житомира вирішив залишити без задоволення позов комунального підприємства «Житомирводоканал» до колишньої працівниці Тамари Ступакової та сайту Житомир.info про захист ділової репутації.

Приводом для позову став матеріал «На Житомирському водоканалі для очистки води добавляють реагент, від якого відмовилися всі міста України, – працівники», опублікований на сайті 28 січня 2016 року.

«Відповідно до рішення Європейського суду з прав людини від 05 травня 2011 року у справі «Редакція газети «Правое дело» та Штекель проти України», згідно з українським законодавством журналістів не можна зобов’язати нести відповідальність у справах про захист честі, гідності та ділової репутації, якщо вони не умисно розповсюдили неправдиву інформацію, діяли добросовісно та перевірили таку інформацію або якщо потерпіла сторона не використала наявні можливості для врегулювання спору перед тим, як подати позов до суду», - йдеться у рішенні суду.

Суд зауважив, що позивачем не наведені факти цілеспрямованого розповсюдження Житомир.info оспорюваної інформації з метою принизити ділову репутацію КП «Житомирводоканал». Крім того, комунальне підприємство скористалося своїм правом на відповідь – на сайті 28 січня 2016 року була розміщена стаття «Житомирський водоканал відреагував на звинувачення щодо використання шкідливого коагулянта».

«Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Житомирської області через Богунський районний суд м.Житомира шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення», - зазначається у рішенні Богунського райсуду.

Нагадаємо, 3 лютого цього року Корольовський районний суд м.Житомира вирішив, що Житомир.info та газета «Житомирщина» не повинні спростовувати інформацію про колишнього першого заступника ГУ ДФС в Житомирській області Лілію Куришко, бо це є дослівна цитата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі