Влада

Житомир.info не буде спростовувати інформацію про Куришко, бо це дослівна цитата. Рішення суду

25 February 2016, 11:25

Інтернет-видання Житомир.info та газета «Житомирщина» не повинні спростовувати інформацію про першого заступника ГУ ДФС в Житомирській області Лілію Куришко, бо це є дослівна цитата Ігоря Бойка.

Таке рішення 3 лютого цього року ухвалив Корольовский районний суд м.Житомира.

«Судом встановлено, що на інтернет-порталі інформаційного ресурсу «Житомир.info» був розміщений відео сюжет мітингу, що відбувся 05.02.2015 перед будівлею Прокуратури Житомирської області, що знаходиться за адресою: м.Житомир, вул. 1-го Травня. Даний відео сюжет мав виступ Бойка І.Я., в якому останній повідомив, що «Куришко не може працювати на посаді заступника начальника Головного управлення Державної фіскальної служби у Житомирській області у зв'язку із тим, що вона є брехуха, вона є хабарницєю, вона є корупціонеркою». Тобто відповідач ТОВ «Рекламна агенція «Житомир інфо» здійснило дослівне відтворення виступу (повідомлення) громадянина Бойка І.Я., у зв’язку з чим не несе відповідальності за поширення вказаної інформації», - йдеться у рішенні суду.

Газета «Житомирщина» теж не буде спростовувати аналогічну інформацію «в зв’язку з тим, що позивачем та його представниками не доведено будь-якими доказами, що відповідачем Обласною громадсько-політичною газетою «Житомирщина» така інформація у вказаний спосіб була розповсюджена».

Водночас, суд зобов’язав голову спостережної ради житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ» Ігоря Бойко спростувати інформацію про Куришко шляхом «привселюдного оголошення вербальним способом достатньо голосно для сприйняття змісту» перед будівлею обласної прокуратури та розміщення від свого імені на сайті Житомир.info визначеного судом повідомлення.

«Інформація оголошена мною Бойко Ігорем Ярославовичем 05.02.2015 перед будівлею Прокуратури Житомирської області, що знаходиться за адресою: м.Житомир, вул. 1-го Травня, 11 про те, що перший заступник начальника Головного управлення ДФС у Житомирській області – Куришко Лілія Анатоліївна є брехухою, хабарницєю та корупціонеркою – є недостовірною та непідтвердженою» - такий текст має оголосити Бойко біля прокуратури та опублікувати на сайті.

Цікаво, що Лілія Куришко звернулася до суду з позовом до Житомир.info 25 вересня 2015 року – через 7,5 місяців після мітингу працівників «ЖЛ» біля прокуратури області та після того, як її відсторонили від виконання обов’язків керівника ГУ ДФС в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2014 року чоловік в.о. начальника головного управління ГФС в Житомирській області Лілії Куришко звернувся до суду: вимагав, щоб дружина повідомила в Державну фіскальну службу про своє кількаразове перебування в зоні АТО і це б вберегло її від люстрації. 5 лютого 2015 року позов мав розглядати Богунський районний суд м.Житомира, але позивач подав заяву і попросив залишити справу без розгляду. У лютому 2015 року звільнення Куришко заблокував окружний адміністративний суд м.Києва. Згодом на сайті ГФС оприлюднили результати перевірки і офіційно визнали, що Лілію Куришко люструвати не можна

 

10 серпня 2015 року народні депутати Борислав Розенблат та Ірина Суслова ходили до начальниці обласної податкової і просили її добровільно написати заяву на звільнення. В кінці серпня цього року Лілію Куришко відсторонили від виконання обов'язків начальника головного управління ГФС в Житомирській області, з жовтня 2015 року в головному управлінні ДФС новий керівник - Олександр Лавров. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі