Місто

У Житомирі біля маєтку Філіпова встановлять декоративну скульптуру ляльки-мотанки

31 March 2016, 09:41

У Житомирі біля маєтку Філіпова за адресою вул. Велика Бердичівська, 61 встановлять декоративну скульптуру ляльки-мотанки.

Проект рішення «Про погодження розміщення елементів благоустрою по вулиці Великій Бердичівській, 61/18» розглядався 30 березня на засіданні виконавчого комітету.

«Пропонуємо до розгляду розміщення декоративної скульптури ляльки-мотанки. На фасаді з правої сторони пропонується розміщення і по ліву сторону пропонується розміщення декоративної стели, і трьох флагштоків», – розповіла Олена Чемерис, заступник начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради.

Секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж додала, що вже виділені кошти на встановлення ляльки-мотанки.

«Лялька-мотанка буде в антивандальному склі, з під світкою – це велика скульптура, вона вже пройшла комісії, сесія депутатська підтримала і зараз потрібно затвердити. Це лялька-мотанка, яка зроблена абсолютно руками, ручна робота. По-перше, вона зараз готується. І там має бути стела і три флагштоки, це до дня відкриття «Українського дому». Буде запрошена Книга рекордів України. Ми голосуємо тільки за розміщення. Виділили бюджетні кошти», – сказала Наталія Чиж.

Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали відповідний проект рішення.

Нагадаємо, «Український дім» відкриє свої двері для житомирян вже найближчим часом. Він має об’єднати творчих людей міста і буде майданчиком для мистецьких акцій та заходів

Як повідомляв Житомир.info, маєток Філіпова за 1 гривню передати в оренду управлінню юстиції – так 18 листопада 2015 року вирішив виконком Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі