Місто

У Житомирі знову мітингували проти підняття цін та тарифів, резолюцію направлять до Кабміну

31 March 2016, 14:50

Проти підвищення цін на житлово-комунальні послуги, продукти харчування, та медикаменти кількасот людей зібралося біля будівлі Житомирської обласної адміністрації. З плакатами «Теперішня влада - ярмо для українців», «Чиновники, ви не реформатори, а упирі» та гаслами проти діючого голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського мітингарі стали навпроти будівлі.

«Це логічне продовження акції від 16 березня. Тарифи, ціни захмарні. Запитайте кожного, хто тут знаходиться, в скільки обходяться ліки, в що обходяться сьогодні людям квартири, в що обходяться комунальні послуги. запитайте в них, як їм харчуватися, як жити», – обурюється співорганізатор акції Зінаїда Стрякіна.

«Вони сидять у добрих умовах. А якби вони проробили так, як я проробила: в мене 48 років стажу, і заробити 1500 гривень пенсії. Це можна купити ліки, які коштують одні триста?», - жаліється учасниця мітингу Любов.

«Вас задовольняє жити і не бачити завтрашнього дня? Мене це не задовольняє. в мене є онуки, є діти, які зараз навіть роботу знайти не можуть. А при радянській владі було і навчання, і медицина - все було безкоштовно. Була можливість вчитися. Спробуйте закінчити ВНЗ, ви знайдете достойну роботу? А зараз всі направлені на захід. Замість того, щоб працювати тут, у країні і приносити користь країні», - додає інший учасник акції Олексій Тотунаров.

Близько години з імпровізованої сцени біля входу у приміщення ОДА виступали активісти, члени Громадської ради при Житомирській ОДА та співорганізатори мітингу. Зрештою, мітингарі рушили до сесійної зали обласної ради, де голова Громадської ради від імені учасників акції озвучив резолюцію зі своїми вимогами.

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська поставила на голосування пропозицію направити вимоги мітингарів до президента та Кабінету міністрів. Більшість депутатів (58 з 61 присутніх) пропозицію підтримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі