Влада

Депутати Житомирської облради рекомендували до поліцейської комісії Валерія Прокопчука, але не того

31 March 2016, 17:50

Рекомендувати до складу поліцейської комісії у Житомирі Валерія Прокопчука та Юрія Докійчука - з такою пропозицією на сесії обласної ради виступив голова депутатської комісії з питань регламенту Сидір Кізін. За його словами ці дві кандидатури найбільше відповідають вимогам, які комісія висувала до представників громадськості. 

Втім, депутати на сесії 31 березня не підтримали таку пропозицію. Голова комісії Сидір Кізін запропонував зняти питання на довивчення або оголосити новий конкурс.

«Якщо пропозиція нашої комісії, ще раз підкреслюю, що наше рішення було одноголосним, не влаштовує депутатів, то я думаю, що було би логічно повернути і повторно на комісії розглянути це питання. Якщо не влаштовують ці кандидати, то, можливо, оголосити конкурс заново», - сказав виступаючи з трибуни голова депутатської комісії з питань регламенту Сидір Кізін.

Депутати не підтримали пропозицію голови комісії з питань регламенту і голосували за кожного представника громадськості окремо. В результаті народні обранці вирішили рекомендувати зовсім інших кандидатів - Романа Гуртовенка та іншого Валерія Прокопчука. Під час перерви Сидір Кізін заявив, що депутати тим самим порушили регламент.

«Обрано двох інших кандидатів, які, відверто кажучи, не запам’ятались комісії. Я, на жаль, не можу зараз про них детальніше щось повідомити. Які критерії були відбору - нікому не зрозуміло. Сьогодні депутати голосували всліпу. Вочевидь, було прийнято рішення на оцих фракціях, які я перерахував: БПП, Батьківщина, Опозиційний блок», - сказав Сидір Кізін.

Після перерви депутат облради Тарас Собко запропонував все-таки повернутись до розгляду питання про включення представників громадськості до склад поліцейської комісії.

«Ви знаєте, ми підміняємо собою, в деякій мірі, роботу профільних комісій. По-перше, ми не ознайомились з 16 людьми. Ми не знаємо, а, можливо, той, 16-й в тому списку, самий достойний. І для того є профільна комісія, яка вивчила достеменно плюси і мінуси кожного. Нам рекомендувала двох. Я розумію, що можна було поставити поіменно кожного з тих двох, яких рекомендувала комісія. А не шістнадцять. Ми дійшли до п’яти, а той десятий чи шістнадцятий не має можливості бути нами проголосований. Я вважаю, що нам до цього питання потрібно повернутись. Надати профільній комісії можливість зробити свої висновки і згідно з рішенням профільної комісії приймати рішення. Це моя пропозиція», - сказав депутат Собко. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі