Місто

Влада Житомира обіцяє у 2016 році вирішити проблему з чергами принаймні в одній поліклініці

1 April 2016, 09:49

У Житомирі у поліклініці №2 на майдані Польовому, 2 до кінця 2016 року впровадять пілотний проект електронної системи в поліклініках, аби скасувати талони і черги.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов.

«У поліклініці на Польовій у 2014 році почали впроваджувати проект електронного документообігу. У цьому році ми виділили кошти для того, щоб повністю комп’ютеризувати цей заклад і вписати в медичну програму. До кінця 2016 року у нас буде впроваджений проект по інформаційній медичній системі на базі однієї поліклініки», - сказав Хренов.

З його слів, з бюджету міста виділено півмільйона гривень, зокрема, на комп’ютери. Ще потрібно близько 38 машин.

Аналогічну систему електронного реєстру мають запровадити і в інших поліклініках міста, зокрема – у дитячій поліклініці на вул. 1 Травня у Житомирі.

«Після того,  як ми цей проект відпрацюємо, з наступного року будемо його розповсюджувати в інших поліклініках міста. Ця система дозволить створити єдиний медичний простір по всьому місту. З приводу черг у дитячій поліклініці, то тут теж буде проводитися певна робота, щоб оптимізувати цей момент. Більшість питань може вирішуватися на рівні дільничного педіатра, для того, щоб розділити вузьких спеціалістів. Плюс закривати дільниці, на котрих немає лікарів. Адже проблема в тому, що багатьох лікарів не вистачає. Це питання потребує комплексного підходу», - сказав заступник мера.

Як повідомляв Житомир.info, у міській дитячій поліклініці №1 по вул. 1 Травня неможливо записатися  до деяких лікарів. Крім того, у цей медзаклад хочуть перевести фізіотерапевтичне відділення дитячої поліклініки Богунського району на просп. Миру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі