Влада

Житомиряни хочуть, щоб у сесійній залі міської ради встановили камери відеоспостереження

1 April 2016, 12:06

Житомирян просять підтримати петицію за встановлення камер у сесійній залі міської ради та приміщенні прес-центру.

28 березня на сайті міської ради була опублікована петиція Андрія Миколайовича Шелестюка про «Встановлення камер відеоспостереження в сесійній залі та приміщенні прес-центру для трансляції засідань виконкому, депутатських комісій та інших підрозділів міської ради».

Текст електронної петиції:

 Закон України «Про доступ до публічної інформації»

1. Публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством.

2. Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених законом.

«Вважаю за необхідне відображати виконання депутатами, членами виконкому, та інших посадових осіб міської ради, своїх обов'язків – присутність на засіданнях, активність, результати голосувань, дотримання регламенту. А саме – як проходять пленарні засідання, депутатські комісії, засідання виконкому, та інші заходи, що відбуваються у вищевказаних приміщеннях міської ради та стосуються життя та добробуту членів територіальної громади м. Житомир. Відображати пропоную шляхом встановлення в кожне приміщення, де відбуваються вищевказані заходи по дві відеокамери.

Організувати онлайн відеотрансляцію , їх запис та публікацію на сайті міської ради, посилання на архів записів та можливість перегляду усім громадянам», – йдеться в тексті петиції.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в 2016 році збираються встановити 85 камер відеонагляду – 15 камер по місту і ще 70 – у школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі