Місто

Житомирський комбат Олег Кузьміних отримав «учасника бойових дій» - майже через рік після звільнення з полону

10 April 2016, 16:24

Житомирянин Олег Кузьміних, підполковник, командир 90-го аеромобільного батальйону 81-ї десантної бригади, отримав посвідчення учасника бойових дій.

Про це на своїй сторінці у Facebook 9 квітня 2016 року повідомив його брат Сергій.

«Нарешті отримав Олег учасника бойових дій», - написав Сергій Кузьміних.

«Тільки зараз!?! Народ пишається ним давно!» - обурилися костувачі соцмережі.

Датою видачі посвідчення командуванням Високомобільних військ Збройних Сил України вказане 30 березня 2016 року. 22 травня 2016 року мине рік, як житомирський комбат був звільнений після 124 днів у полоні бойовиків. 

 

Наконец- то получил Олег участника боевых действий.

Опубліковано Сергеєм Кузьминыхом 9 квітня 2016 р.

Нагадаємо, що, згідно з українським законодавством, учасники бойових дій мають право, зокрема, на безплатне одержання ліків, першочергове безплатне зубопротезування та забезпечення санаторно-курортним лікуванням, 75-процентну знижку на квартплату й комунальні послуги та безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту.

Як повідомляв Житомир.info, 20 січня 2015 року підполковник Олег Кузьміних потрапив у полон. 22 травня 2015 року президент Порошенко повідомив про його звільнення  Наступного дня комбат в Адміністрації президента зустрівся з родиною та повернувся до Житомира. За рік роботи «Фонд братів Кузьміних» зібрав 4 млн грн на лікування військовослужбовців.

Фото зі сторінки Сергія Кузьміних

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі