Події

У Житомирській області командира однієї з військових частин відправили на гауптвахту через пияцтво

12 April 2016, 10:05

У Житомирській області командира однієї з військових частин відправили «відпочивати» на гауптвахту через вживання алкоголю.

Про це Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні на території військової частини, що дислокується в Новоград-Волинському гарнізоні, виявлено командира військової частини, який знаходився під час виконання службових обов’язків в нетверезому стані. В подальшому встановлено, що командир військової частини в порушення вимог ст. 11 Закону України «Про Збройні Сили України», ст.ст 11, 16, 49, 50, 241 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та ст.ст 1, 5 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, під час виконання службових обов’язків, протягом дня вжив алкогольні напої та перебував в нетверезому стані на території військової частини», – розповів Олексій Рихлюк.

Крім того, під час підготовки матеріалів для направлення протоколу про вчинення адміністративного правопорушення до суду встановлено, що особа вже не в перше порушила вимоги щодо заборони вживання алкогольних напоїв на службі (перебуваючи в зоні АТО офіцера притягували до адміністративної відповідальності у виді – штрафу).

За результатами виявлення вищезазначеного факту, військовою прокуратурою Житомирського гарнізону складено та направлено до суду протокол відносно командира військової частини за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП.

Під час судового засідання завдяки принциповій позиції військової прокуратури командира військової частини визнано винним та накладено адміністративне стягнення у виді адміністративного арешту з утриманням на гауптвахті на строк 7 діб.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська військова прокуратура розслідує справу щодо правоохоронців, які не вийшли з території Криму під час окупації. Всього засуджено за рішенням суду протягом 2015 року 137 осіб, з яких 4 до позбавлення волі; 2 до обмеження волі; 7 до тримання у дисциплінарному батальйоні; 19 до арешту з утриманням на гауптвахті та понад 70 осіб до штрафу.

Фото військової прокуратури Житомирського гарнізону

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі