Події

У Новограді-Волинському біля новозбудованої багатоповерхівки знайшли вибухівку

12 April 2016, 12:35

11 квітня у місті Новоград-Волинський Житомирської області будівельники під час розчистки території біля новобудови виявили вибухівку минулої війни.

Про це повідомляє управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації.

«11 квітня у Новограді-Волинському по вулиці Сагайдачного будівельники під час розчистки території біля новозбудованого багатоповерхового житлового будинку виявили мінометну міну, 2 ручні гранати та 8 артилерійських снарядів часів минулої війни», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється про інші небезпечні знахідки цього дня. Мешканець Червоноармійська натрапив на дві ручні гранати та на мінометну міну. Місцеві жителі виявили по одному артилерійському снаряду в селах Чудин та Забілоччя Радомишльського району. 

Крім того, група піротехнічних робіт знищила артилерійський снаряд поблизу села Йосипівка та 2 артснаряди поблизу села Морозівка Брусилівського району. 

Прес-служба управління ДСНС у Житомирській області повідомляє про ще «свіжіші знахідки» – за 12 квітня.

«У с. Суслівка Чуднівського району двоє юнаків вирішили піти порибалити до ставка, що на окраїні села.Закинувши вудки, вони помітили на березі підозрілі металеві предмети. Юнаки не наважилися їх чіпати і побігли додому, щоб розказати батькам про свою знахідку. Дорослі і зателефонували за номером «101». Фахівці ДСНС, які прибули до місця знахідки, ідентифікували предмети як артилерійські снаряди калібром 152 мм. Ймовірно, місцеві шукачі металу відкопали ці боєприпаси, але зрозумівши, що не зможуть здати їх у металобрухт, залишили на поверхні землі біля водойми», - інформують надзвичайники.

У селі Вільшанка Чуднівського району чоловік виорав плугом на власному городі 82-міліметрову мінометну міну і артилерійський снаряд. 

Піротехніки знищили всі вибухонебезпечні предмети у спеціально відведеному для цього місці, - зазначає прес-служба УДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, дружина військового з Житомирської області зберігала вдома «сувеніри» чоловіка, які він пересилав із зони АТО. 29 березня 2016 року на околиці міста Коростень Житомирської області, неподалік від заводу МДФ, вибухнув знайдений безхатченками снаряд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі