Влада

В одному з районів Житомирської області казначейство за борги заблокувало рахунки 36 бюджетних установ

12 April 2016, 16:25

В обласній раді шукали шляхи розблокування рахунків бюджетних установ Овруцького району.

Про це 12 квітня повідомляє прес-служба Житомирської облради.

«В Овруцькому районі на виконання рішення суду районне відділення казначейства заблокувало рахунки 36 бюджетних установ через несплату до Пенсійного фонду страхових внесків, що нараховуються на заробітну плату громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Через несвоєчасне та неповне надходження «чорнобильських» коштів з державного бюджету установи заборгували майже 2,2 млн. грн. внесків та фінансових санкцій до Пенсійного фонду, який вирішив стягнути зазначену суму через суд. Унаслідок цього без коштів залишились Овруцька центральна районна лікарня, Словечанська районна лікарня, 30 сільських рад, відділ культури, Овруцький територіальний центр соціального обслуговування та управління водного господарства», - йдеться у повідомленні.

Голова облради Анжеліка Лабунська запропонувала подати до суду заяву про відстрочення виконання судового рішення на 2020 рік.

«Це не вирішить проблему остаточно, але дасть можливість розблокувати кошти на рахунках установ і зніме соціальну напругу в районі. 36 установ фактично залишились без коштів, вони не можуть профінансувати ані зарплати, ані поточні видатки. У районі до людей не зможе приїхати навіть «швидка допомога» через те, що немає коштів для заправки машин пальним», – зазначила голова обласної ради.

Окрім цього, Анжеліка Лабунська дала доручення підготувати на сесію обласної ради звернення депутатів до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про повне списання зазначеної суми боргу.

У нараді також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, представники районних адміністрації та ради, виконавчої служби, управлінь Пенсійного фонду та Державної казначейської служб.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня мало відбутися друге пленарне засідання сесії обласної ради, яка почала свою роботу 31 березня, але згодом інформація про проведення другого пленарного засідання з сайту зникла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі