Влада

Губернатор Житомирської області підписав розпорядження про відзначення 20-ї річниці Конституції України

13 April 2016, 10:19

У містах та районах Житомирської області на відзначення 20-ї річниці Конституції України 28 червня 2016 року проведуть урочистості за участю учасників АТО, Революції Гідності та членів їх родин, активістів, релігійних організацій, учнів та студентів.

Розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про відзначення 20-ї річниці Конституції України» від 7 квітня 2016 року опублікуване на сайті Житомирської ОДА.

Розпорядження прийняте , зокрема, «з метою належного відзначення в 2016 році 20-ї річниці Конституції України, сприяння у консолідації суспільства навколо ідеї проведення конституційної реформи та виховання у громадян поважного ставлення до Основного Закону України».

Голова ЖОДА, зокрема, розпорядився:

1. Організувати та провести в районних центрах, містах, селищах, у трудових колективах урочистості з нагоди Дня Конституції України за участю керівництва органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, військовослужбовців, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, учасників Революції Гідності та членів їх родин, активістів, громадських об’єднань, релігійних організацій, національно-культурних товариств, учнівської і студентської молоді.

2. Сприяти у реалізації ініціатив громадськості щодо проведення культурно-мистецьких та спортивних заходів, присвячених 20-й річниці Конституції України.

3. Провести інформаційно-просвітницькі заходи, зокрема, організувати правовий форум для інститутів громадянського суспільства з метою єднання суспільства, зміцнення громадянського взаєморозуміння у питаннях становлення демократичної держави, донесення до широкої аудиторії інформації про історію конституціоналізму в Україні (…).

4. Здійснити благоустрій населених пунктів, забезпечити оформлення вулиць та будівель державних установ і організацій державною символікою.

5. Забезпечити громадський порядок та безпеку громадян під час проведення масових заходів з нагоди 20-ї річниці Конституції України.

Нагадаємо, 15 березня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення 20-ї річниці Конституції України», яким, зокрема, постановив обласним державним адміністраціям розробити регіональні плани заходів із відзначення 20-ї річниці Конституції України та забезпечити їх виконання.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році до Дня Конституції житомиряни об’єдналися в живу карту України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі