Влада

У Житомирській області 1 вересня відкриють опорну школу, але ще не визначили, де

13 April 2016, 12:58

У Житомирській області 1 вересня 2016 року відкриють опорну школу, але ще не визначили де саме вона буде знаходитися.

Про це Житомир.info розповів начальник управління освіти Житомирської облдержадміністрації Вадим Калінін.

«Наразі ми проводимо роботи, які стосуються відкриття опорної школи в області. Конкурсна комісія затверджена, наказом обласного управління пропрацьовуємо повністю весь наш регіон, і будемо створювати. Всі райони, об’єднані територіальні громади подають матеріали на конкурс. Вони проводять спочатку конкурс у себе, потім подають його до нас. І наша конкурсна комісія разом з представниками громадськості, і Міністерством освіти розглядають подані заявки, бо деякі відповідають постанові Кабміну, деякі ні. Звичайно, ми робимо пріоритет на об’єднані територіальні громади. Моє бачення, що більш за все, буде створена опорна школа в Народицькій територіальній громаді, тому що там громада – весь район, і воно буде підходити. До кінця місяця ми конкурс планує завершити. Школи вже відкриті, просто на їх базі буде створена відповідна школа. Тобто, 1 вересня ми її відкриємо», – сказав Вадим Калінін.

На сайті Урядового порталу зазначається, що опорні школи отримають значні інвестиції на розвиток, в тому числі на створення гарної матеріальної бази та необхідне обладнання кабінетів.

«Проводитимуться заходи з енергоефективності (пластикові вікна, утеплення школи). Вже 1 вересня 2016 року оновлені і модернізовані школи відкриють свої двері для учнів. Кількість учнів в цих школах, як очікується, буде збільшена за рахунок учнів прилеглих сільських шкіл. Зазначимо, що мета таких шкіл – надати дітям, що проживають у селах України, можливість отримати якісну освіту з хорошою матеріальною базою, і тим самим – забезпечити їм можливості для отримання подальшої освіти та кар'єрного зростання», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, до 1 вересня 2016 року у Житомирській області планують оптимізувати 64 навчальні заклади. Також у Житомирській ОДА повідомили, що забезпеченню якісних послуг у сільській місцевості сприятиме розвиток мережі опорних шкіл.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі