Місто

У Житомирі біля костьолу замість Яна Падеревського хочуть встановити пам’ятник Архангелу Михаїлу

18 April 2016, 16:48

У Житомирі на вулиці Театральній біля костьолу замість Яна Падеревського хочуть встановити пам’ятник Архангелу Михаїлу.

Проект рішення сесії міської ради «Про погодження місця для встановлення пам’ятника Святому Архангелу Михаїлу – покровителю України» опублікований 18 квітня 2016 року на сайті Житомирської мерії.  Ініціатором проекту є депутат Житомирської міської ради Олег Черняхович.

«Розглянувши депутатське звернення Черняховича О.В. від 28.03.2016р., клопотання до міського голови від Провінції Св. Михаїла Архангела Ордену Братів Менших Римсько-Католицької Церкви в Україні від 23.11.2015р., листа до депутатської постійної комісії з питань розвитку інфраструктури міста від Свято-Михайлівського Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 9.03.2016р., враховуючи рекомендацію постійної комісії з питань розвитку інфраструктури міста (протокол засідання комісії №13 від 10.03.2016р.), відповідно до ст.ст. 10, 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст.ст. 26, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:

1. Скасувати рішення виконавчого комітету міської ради №508 від 16.10.2013р. про надання згоди на встановлення пам’ятника Ігнацію Яну Падеревському.

2. Визначити місце для встановлення пам’ятника Святому Архангелу Михаїлу – покровителю України на вулиці Театральній перед Семінарійським костьолом Парафії Св. Йоана з Дуклі.

3. Управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища підготувати відповідну погоджувальну документацію, провести конкурс на найкращий проект пам’ятника та організацію благоустрою території», – йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, в липні 2015 року прихожани житомирського костьолу зверталися до міської ради з проханням припинити будівельні роботи біля костьолу на розі вулиць Театральної та Київської.

Як повідомляв Житомир.info, 15 жовтня 2013 року на сайті Житомирської міськради був опублікований проект рішення про встановлення пам’ятника польському музиканту Ігнацію Яну Падеревському, і наступного дня затверджений на засіданні виконавчого комітету.

Зараз

Фото зроблене 25 липня 2015 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі