Влада

Депутати Житомирської облради струбовані і хочуть звернутися до президента, Верховної Ради та Кабміну

19 April 2016, 11:20

Депутати Житомирської обласної ради хочуть звернутися до президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо реформування лісової галузі.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті облради 18 квітня.

«Депутати обласної та районних рад, голови місцевих рад, профспілкові та громадські організації Житомирщини висловлюють стурбованість щодо впровадження плану реформування лісової галузі, який полягає у ліквідації державних лісогосподарських підприємств та створенні на їх базі єдиної державної лісогосподарської структури. Пунктом 5.2 розділу XI коаліційної угоди «Європейська Україна» передбачено створення у поточному році на базі існуючих державних лісогосподарських підприємств єдиної державної лісогосподарської структури. У результаті обговорення представниками Житомирської обласної організації профспілки працівників лісового господарства та фахівцями галузі лісового господарства наслідків впровадження запланованих змін, встановлено, що дана реформа не тільки не дасть позитивних результатів, але й може нанести непоправну шкоду лісогосподарському комплексу», - йдеться у зверненні.

У зверненні зазначається, що сьогодні лісова галузь «є одним із флагманів виробничого сектору Житомирщини». На підприємствах обласного управління лісового та мисливського господарства працює понад 6 тис. чоловік із середньомісячною зарплатою майже 5000 грн. Лісгоспами області сплачено до всіх рівнів бюджету 423,1 млн. грн. податків, зборів та внесків, у тому числі до місцевих бюджетів – 125,5 млн. грн. Крім того, лісова галузь забезпечує сировиною потужні бюджетоутворюючі підприємства, а також значну кількість суб'єктів малого та середнього підприємництва області.

«Звертаємось до Вас з проханням ініціювати процес широкого обговорення реформування лісогосподарської галузі з метою недопущення прийняття економічно необґрунтованих рішень, що призведуть до вкрай негативних соціальних наслідків та нанесуть непоправну шкоду лісогосподарському комплексу», - такими словами завершується звернення.

Як повідомляв Житомир.info, друге пленарне засідання четвертої сесії Житомирської облради відбудеться 19 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі