Влада

Голова Житомирської ОДА пропонуватиме у Києві призначати керівництво обласного Держгеокадастру з випробувальним терміном

19 April 2016, 13:49

Неодноразові звернення, візити в кабінети, а потім і палаючі шини - житомирські АТОшники вже кілька місяців вимагають у Житомирського Держгеокадастру виділити їм обіцяні земельні ділянки. Результатом розголосу цієї проблеми став меморандум між АТОшниками та Держгеокадастром про «взаємопорозуміння та співпрацю», але підпису громадської організації, яка брала активну участь у вирішенні цієї проблеми, там немає.

«Організації, які підписували, активної участі не приймали, деякі взагалі не приймали. І чому цей меморандум був підписаний з ними - питання лишається відкритим. Тобто, в нас були вимоги з іншими організаціями – «Айдар», «Азов», з нами ніхто не зв’язувався. Одразу хочу офіційно заявити, хоча ходять чутки, що нам пропонували, а ми відмовилися, ми навіть не знали, нікому не телефонували. Тому меморандум підписали ті люди, яким це було потрібно», - каже заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

За допомогою у вирішенні цього питання представники кількох громадських організацій прийшли до голови Житомирської облдержадміністрацій.

«Вони за нас вирішили співпрацювати. І взяли, судячи з всього, ті гроші, від яких ми відмовились. Нехай губернатор йде сюди, або ми прийдемо представниками до нього», - запропонував демобілізований військовослужбовець Олександр.

В.о. начальників обласних управлінь Держеокадастр призначає сам і радитися ані з громадськістю, ані з керівництвом області не зобов’язаний - пояснив Сергій Машковський.

«Виконуючих обов’язки вони призначають самі, по своїй вертикалі. Зараз для мене немає такого, що цю людину призначити, чи іншу. Для мене головне, щоб цю ситуацію вирішити, повністю все стоїть, не лише землі  для учасників АТО, а взагалі всі. Ми не можемо призначити комісію обласну, тому що все керівництво на лікарняному, щоб вони зрушилася з мертвої точки», - розповів Сергій Машковський.

20 квітня, щойно начальник Держгеокадастру Максим Мартинюк вийде з відпустки, голова Житомирської облдержадміністрації планує їхати до головного управління в Київ.

«Там трошки неправильно інформація доноситься, в мене склалося таке враження. Тому я хочу донести, що для того, щоб його правильно вирішити. Перше: якщо вони призначають якусь людину, це їхня прерогатива, це їхня вертикаль. Можливо якогось професіонала. Вони тоді приїжджають, він спілкується з громадськістю, говорить які в нього завдання стоять, які першочергові заходи, відповідає на їхні запитання. Після того він заходить, виконує чи не виконує, і лише після цього протягом двох тижнів там, місяця, я підписую погодження на його призначення керівником. Все. Питання дуже легко врегульовується», - вважає Сергій Машковський.

Поки голова облдержадміністрації вирішуватиме питання з призначенням керівництва Житомирського Держгеокадастру, АТОшники  розбиратимуться з меморандумом про співпрацю: 20 квітня вони проведуть прес-конференцію, на якій пояснять свою позицію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі