Влада

Результат палаючих шин у Житомирі – меморандум Держгеокадастру та громадських об’єднань учасників АТО

18 April 2016, 16:37

Держгеокадастр та громадські об’єднання учасників АТО в Житомирській області підписали меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру України.

«Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та громадські організації учасників АТО та ветеранів у Житомирській області уклали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю. Його мета – забезпечення ефективної співпраці та консолідації зусиль щодо забезпечення військовослужбовців Житомирщини земельними ділянками. Підписання документа відбулося 18 квітня у Києві в конференц-залі Держгеокадастру. Усвідомлюючи спільну відповідальність за стан справ у забезпеченні учасників антитерористичної операції земельними ділянками, сторони домовилися вести конструктивний діалог та сприяти максимальній прозорості процесу відведення земель, розгляду та подання документів. Підписанти зобов’язалися обопільно проводити моніторинг виконання вимог законодавства про статус ветеранів та їх соціальний захист. Представники громадських організацій учасників АТО та землевпорядники регулярно проводитимуть консультації з проблемних питань. Пошук спільних рішень дозволить виключити виникнення конфліктних ситуацій у забезпеченні військових земельними ділянками», - йдеться у повідомленні.

В Держгеокадастрі зазначають, що першими діями на виконання положень меморандуму стала домовленість про оперативний розгляд заяв учасників АТО на отримання земельних ділянок, стабілізацію роботи головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та проведення відкритого конкурсу на посаду керівника землевпорядної служби регіону.

Також у відомстві називають підписантів – «Обласна спілка учасників та ветеранів АТО «СХІД», «Житомирська обласна спілка учасників та ветеранів АТО», Громадська організація «Атошник», «Житомирська обласна спілка правоохоронців учасників АТО «Порядок», Житомирська обласна спілка ветеранів афганської війни, «Бойове братство Житомирщини», Громадське об’єднання «Бойове братерство ветеранів АТО».

Нагадаємо, 4 квітня біля головного управління Держгеокадастру у Житомирській області активісти та АТОшники підпалили шини і вимагали від представники Держгеокадастру звільнити керівництво обласного управління та розібратися з питаннями виділення землі у Житомирській області. 11 квітня біля ГУ Держгеокадастру знову палали шини, до мітингувальників приїхав губернатор Сергій Машковський і пообіцяв звернутися до керівництва держави, щоб зняти соціальну напругу. 

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 31 березня облрада визнала роботу головного управління Держгеокадастру в Житомирській області незадовільною і ухвалила звернення до Верховної Ради.

 

Фото прес-служби Держгеокадастру

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі