Влада

Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє приватизувати кімнати в гуртожитках

20 April 2016, 16:35

 Верховна Рада України схвалила у другому читанні та в цілому проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення сфери застосування та удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад та забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків)» (№1076). За вказане рішення 20 квітня проголосувало 252 народних депутати України

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Мінрегіон підтримує цей законопроект, оскільки він вдосконалить правове врегулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків. Зокрема, документом визначається, що громадяни, які зареєстровані і проживають у гуртожитку на законних підставах на умовах надання їм ліжко-місця, матимуть змогу приватизувати жилі приміщення у гуртожитку після їх розселення в окремі жилі приміщення. Також законопроектом передбачається можливість приватизації кімнат у гуртожитках державних навчальних закладів, що мають статус гуртожитків сімейного типу і призначені для проживання сімей викладачів та працівників», - йдеться у повідомленні.

Законопроект був зареєстрований у парламенті 27 листопада 2014 року, в листопаді минулого року Верховна Рада 248 голосами схвалила даний законопроект у першому читанні.

Довідка Мінрегіону: Станом на 01.01.2016 року в Україні налічується всього 3032 гуртожитків. З них державної форми власності – 550, у статутному капіталі товариства – 517, комунальної форми власності – 1965. Усього передано гуртожитків у комунальну власність 1590. З державної форми власності – 1194, зі статутного капіталу товариств – 314.

Як повідомляв Житомир.info, на початку цього року в комунальну власність міста прийняли гуртожиток на вул.Черняховського, який належав підприємству-банкруту, рішення було прийняте на сесії міської ради 9 лютого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі