Влада

У Житомирській області буде декілька опорних шкіл, одну з них фінансуватиме Мінфін, – Калінін

22 April 2016, 10:07

Міністерство фінансів відібрало 24 опорні школи для пілотного проекту, одна з них знаходиться у Житомирській області.

Консультант з комунікацій Житомирського Офісу реформ Світлана Прокоф’єва повідомила Житомир.info, що в області саме Городницьку школу у Новоград-Волинському районі було відібрано для проекту.

«Городницьку ЗОШ І-ІІІ ст. (Новоград-Волинського району Житомирської області) відібрано для «пілотного» проекту. Заклад отримає кошти на розвиток матеріально-технічної бази, зможе отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості», – повідомила Світлана Прокоф’єва.

«Конкурс на опорні школи продовжується. Мінфін спільно з Western NIS Enterprise Fund проводив конкурс на опорні школи. Вони пообіцяли, що без нашої участі виберуть опорну школу, і її повністю профінансують. Ми подали всі школи, які підходили за критеріями. У фінал вийшли – Романівський, Баранівський і Новоград-Волинський райони. Вони приїжджали до нас, і ми відвідували 5 шкіл в цих районах. Попередньо вони казали, що зупиняться на Городницькій школі, але остаточне рішення було прийняте тільки вчора (21 квітня). Управління освіти тільки надавало інформацію і супроводжувало їх в поїздках. Працювати вони будуть на пряму і фінансувати також. А в Житомирській області продовжується конкурс на опорні школи. Фінансуватися вони будуть за рахунок освітньої субвенції, яка виділена на опорні школи, і за рахунок обласних, місцевих, районних коштів. У Житомирській області буде декілька опорних шкіл», – сказав Вадим Калінін.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 1 вересня 2016 року відкриють опорну школу, але ще не визначили де саме вона буде знаходитися.

Фото з сайту Урядового порталу

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі