Події

У Житомирі поліцейські штрафували продавців за продаж алкоголю після 23.00

24 April 2016, 11:37

Під час спеціальних рейдів інспектори Житомирського відділу поліції виявили в обласному центрі кілька фактів незаконного продажу спиртного та тютюнових виробів, а також десять випадків виготовлення та зберігання самогону.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Під час профілактичних заходів правоохоронці перевіряли торгівельні заклади щодо дотримання власниками та продавцями вимог антиалкогольного законодавства. Як з’ясувалось, подекуди, сподіваючись на додаткові прибутки, працівники крамниць, попри заборону, реалізовують спиртне після 23.00. Зокрема, такі факти виявлено у магазинах, розташованих по вул. Перемоги та вул. Київській в обласному центрі. В обох випадках продавців притягнено до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Їм доведеться сплатити штрафи від 510 до 1700 гривень», - інформує поліція.

Вдень по вул. Вітрука поліцейські задокументували, як 76-річна пенсіонерка здійснює продаж цигарок неповнолітнім. Жінка не заперечувала своєї провини, пояснюючи, що таким чином підзаробляє. Відповідно до ч. 3 ст. 156 КУпАП їй загрожують штрафні санкції.

За словами заступника начальника Житомирського відділу поліції Володимира Богдана, за останній тиждень інспектори провели рейди й по оселях, господарі яких виготовляють самогон. У результаті було виявлено 10 таких фактів, за якими складено адміністративні протоколи за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) КУпАП. Саморобну продукцію було вилучено та знищено. З самогонниками проведено профілактичні заходи.

Правоохоронці закликають житомирян дотримуватися антиалкогольного законодавства та у разі, якщо помітять, що спиртне або цигарки продають дітям, негайно телефонувати «102».

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що найближчим часом буде розглянуте питання про заборону нічної торгівлі та обмеження продажу алкоголю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі