Влада

Використання коштів на створення у Житомирі Українського дому буде перевіряти спеціальна робоча група

26 April 2016, 11:00

Використання коштів на створення у Житомирі «Дому української культури» буде перевіряти новостворена робоча група з питань ефективного використання коштів міського бюджету.

Про це на брифінгу 26 квітня повідомив перший заступник мера Олексій Ясюнецький.

«Мета роботи цієї групи, передусім – виявити зловживання використання коштів міського бюджету. Це стосується і Українського дому – питання, яке набуло розголосу, і інших випадків, по яким вже є кримінальні провадження... Робоча група буде досліджувати оці всі закиди, які були в засобах масової інформації стосовно ефективності витрачання коштів на Український дім», - сказав Ясюнецький.

Він озвучив склад робочої групи: мер Житомира, перший заступник мера, секретар міської ради, шість депутатів від кожної фракції і один представник виконавчого комітету.

«Але комісія є публічною будь-хто може долучитися і ніхто не позбавлений права звернутися до міського голови з клопотанням про включення в цю робочу групу», - повідомив Ясюнецький.

Секретар міської ради Наталія Чиж підкреслила, що робоча група буде працювати публічно та відповіла на запитання журналістів щодо Українського дому.

«Дуже багато писали про те, що не пройшли тендери, не пройшли ProZorro. ProZorro набрало чинності з 1 квітня, договори і всі послуги були надані до 1 квітня. Це перше. По-друге – кошториси, закупівлі не перевищували 200 тисяч, не було таких закупівель, тому тендер не потрібно було. Все витримано в межах. І що стосується договорів, про які зараз говорять представники Опозиційного блоку, то управління культури працює по таким стандартним договорам вже 8 років. Ми не складали цей договір, він не новий. І тому в мене також питання, тому що в депутатському складі є дуже багато депутатів минулої каденції: чому (раніше) їх ці договори влаштовували, а зараз різко почались претензії», - наголосила Наталія Чиж.

Секретар міської ради також звернулася до журналістів – попросила сприймати інформацію «вірно» та зізналася, що хотіла про Український дім поговорити пізніше.

«Ми хотіли пізніше це все робити. Я хотіла взагалі отримати заключення аудиту, результати, висновки. Але ми бачимо, що уже є потреба, тому що люди багато задають запитань і громада має абсолютно все знати – як використовуються бюджетні кошти, як ефективно вони використовуються», - сказала Наталія Чиж.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня в Житомирі урочисто відкрили «Дім української культури», на облаштування якого витратили 1,1 млн грн з міського бюджету. Під час відкриття був встановлений рекорд України – найбільша лялька-мотанка, виготовлена зі збереженням усіх традиції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі