Місто

Директор «Житомиртеплокомуненерго» прокоментував доручення Гройсмана забезпечити людей гарячою водою

26 April 2016, 14:01

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» терміново забезпечити енергетичними ресурсами подачу гарячої води в усіх населених пунктах України з централізованим водопостачанням, а обласним державним адміністраціям - забезпечити контроль відновлення тепловодопостачання на місцях.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Як пояснив Житомир.info директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин, Житомир не має технічної можливості подавати гарячу воду при плюсовій температурі, оскільки це загрожує перегрівом теплоносія. Крім того, місто залишається без лімітів на газ.

«По-перше, теплові системи міста не розраховані на нагрівання влітку. Це загрожує перегрівом теплоносія. По-друге, як я вже казав, в Україні спостерігається жорстке обмеження споживання газу. Щоб подати житомирянам гарячу воду, місту треба отримати ліміти, по-новому це називається номінацією на газ. Інакше доведеться платити за більш як вдвічі вищою ціною - близько 16 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Подача гарячої води в літній період може завдати місту збитків близько 5,5 млн грн», - сказав Рогожин.

На думку керівника ЖТКЕ, виконати доручення Прем’єр-міністра зараз можуть ті міста, які мають власні теплові електростанції.

«Ці міста не припиняють подачу гарячої води ні взимку, ні влітку. У Житомирі ж технічна можливість подати гарячу воду з’явиться не раніше, ніж через рік-два. Всі проекти направлені на це, підприємство постійно над цим працює», - сказав Дмитро Рогожин.

З його слів, в Житомирі до системи централізованого тепло- і водопостачання під’єднані 964 будинки, в 245 з яких можна подати гарячу воду. Загалом відновлення гарячого водопостачання технічно можливе у 450 будинках. Востаннє житомиряни мали гарячу воду взимку 2013 року (опалювальний сезон 2013-2014 років).    

Як повідомляв Житомир.info, житомирські дитсадки роками не мають гарячого водопостачання. У 2014 році житомирська влада попередила городян про те, що взимку гарячої води не буде. У січні 2016 року Дмитро Рогожин прокоментував заяву Яценюка про перерахунок тарифів за тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі