Влада

У Житомирській облраді дозвіл на електронну пошту буде давати Лабунська, а листи з вірусами надсилати заборонено

27 April 2016, 14:27

Голова облради Анжеліка Лабунська своїм розпорядженням затвердила Положення про порядок використання електронної пошти в Житомирській обласній раді.

Документ, підписаний 25 квітня 2016 року, опублікований на сайті облради.

«З метою ефективного використання засобів обміну електронною інформацією між депутатами обласної ради, структурними підрозділами виконавчого апарату обласної ради, органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями, засобами масової інформації, фізичними та юридичними особами, керуючись статтею 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» затвердити Положення про порядок використання електронної пошти в Житомирській обласній раді. Начальнику загального відділу Харчуку О.В. довести дане розпорядження до відома працівників виконавчого апарату обласної ради. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови обласної ради Ширму В.В.», - йдеться у розпорядженні.

У Положенні зазначено, що воно розроблене з метою створення інформаційного середовища для ефективного використання засобів обміну електронною інформацією між депутатами обласної ради, структурними підрозділами виконавчого апарату обласної ради, органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування,громадськими організаціями, засобами масової інформації, фізичними та юридичними особами.

Положення має шість розділів, у яких розписаний порядок надання електронних поштових скриньок, відправки та отримання електронної пошти, порядок роботи з офіційними документами, які отримані засобами електронної пошти, та їх обліку.

«Надання працівникам електронних поштових скриньок структурних підрозділів виконавчого апарату Житомирської обласної ради здійснюється за службовою запискою керівника структурного підрозділу на ім’я голови обласної ради. Організація роботи поштової скриньки структурного підрозділу виконавчого апарату Житомирської обласної ради покладається на відповідального працівника структурного підрозділу, до якого належить поштова скринька, який призначений безпосередньо керівником даного структурного підрозділу», - зазначається у положенні.

Окремий розділ присвячений отриманню, реєстрації та обробці електронної пошти.

«Працівники, відповідальні за організаційне супроводження електронної пошти, зобов'язані перевіряти електронну поштову скриньку не менше ніж 1 раз на годину протягом робочого дня. Після отримання нових повідомлень електронною поштою працівники, відповідальні за організаційне супроводження: читають кожне повідомлення та перевіряють коректність змісту приєднаних файлів; у разі потреби, друкують зміст електронного листа та додані файли; передають надруковані листи та додані файли у друкованому або електронному вигляді адресатам», - йдеться у розділі.

У затвердженому Положенні є також пункти про те, що: при формуванні електронного листа в рядку «Кому» вказується одна або декілька електронних адрес; при відправці листів, файлів, повідомлень обов’язково слід заповнювати поле «Тема», в якому слід чітко та конкретно вказати  призначення інформації, що надсилається; архівні файли мають бути у форматі «ZIP-архіву» або «RAR-архіву».

«Відправка листів електронною поштою здійснюється тільки після їх перевірки на наявність комп'ютерних вірусів. Забороняється відправка електронних листів, які містять комп'ютерні віруси», - зазначається в одному з пунктів Положення.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська судиться з бердичівською газетою та вимагає відшкодувати моральні збитки на суму 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі