Влада

Росія може негативно відреагувати на відкриття грузинської церкви в Житомирі, - Філарет

4 May 2016, 15:25

Вранці 4 травня предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив Свято-Георгіївський храм на Крошні. Після божественної літургії Філарет звернувся до житомирян та журналістів,  які прийшли на освячення церкви.

Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України каже, хоч церква і грузинська, але відвідувати її зможуть і українці.

«Сьогодні ми освятили храм на честь святого великомученика Георгія Переможця. Це, як ви бачите, грузинський храм, побудований в грузинському стилі. Побудований він для грузинської громади Житомира. Але його будуть відвідувати і українці, тому що ми всі православні», - каже предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

Відповідаючи на питання журналістів, про реакцію Росії на відкриття грузинського храму в  Україні Філарет відповів, що Москва завжди негативно реагує на подібні речі.

«Це її справа, як вона відреагує. Вона вже реагує агресією. Звичайно, на мою думку буде реагувати негативно. Тому що укріплення України з боку дружньої Грузії, це неприємно чути для Москви. Важливо для грузинської громади, щоб перемогла Україна. Тому що вони живуть на українській території. І тому для них важливо, щоб Україна перемогла. І ми переможемо», - сказав Філарет.

Настоятель Свято-Георгіївського храму архімандрит Кіріон Інасарідзе впевнений, відкриття грузинської церкви в Житомирі важко переоцінити.

«Завжди віра і духовність нероздільна для людини. Особливо, коли людина знаходиться не на Батьківщині. Тоді вона вдвічі більш потребує своєї церкви. Для такої людини церква не тільки релігія і не тільки віра, а й шматочок своєї Батьківщини», - каже настоятель Свято-Георгіївського храму Кіріон Інасарідзе.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі