Влада

Гройсман пригрозив головам держадміністрацій відправити їх викладати у школи, якщо не буде підручників

5 May 2016, 13:45

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав голів місцевих державних адміністрацій забезпечити придбання підручників для шкіл.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Боронь боже, щоб хтось не виконав завдання з придбання підручників для дітей. Підете самі викладати в школу предмети, якщо є такий хист», - заявив Володимир Гройсман під час засідання Уряду 5 травня.

Прем'єр-міністр наголосив, що освітні заклади мають бути забезпечені підручниками, - інформує веб-сайт.

«Скільки ми чуємо про те, що не встигли, не купили, не придбали, ще щось. Мають бути підручники закуплені. Гроші є, проблем немає, тому, будь ласка», - сказав Гройсман.

Володимир Гройсман також зауважив, що місцева влада здатна забезпечити потреби навчальних закладів у шкільних автобусах за рахунок перерозподілу ресурсів, які зросли у результаті фінансової децентралізації.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня на засіданні Уряду Міністр освіти і науки Лілія Гриневич запропонувала рішення, яке дозволить нарешті забезпечити підручниками учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Раніше в управлінні освіти ОДА пояснювали, що механізм придбання підручників за кошти місцевих бюджетів ще не вироблений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі