Економіка

Майже тисяча житомирян мають 100% знижку на оплату комунальних послуг, – Краснопір

5 May 2016, 14:57

Серед житомирян є категорії населення, які мають 100%, 75%, 50% та 25% знижки на оплату комунальних послуг.

Про це Житомир.info розповіла директор департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської міськради Вікторія Краснопір.

«100 % знижку мають інваліди війни, їх 929 осіб. 75% мають учасники бойових дій, їх 3084. Далі 25 категорій, які мають 50% знижки, серед яких: інваліди війни; учасники бойових дій; учасники війни; члени сім’ї загиблого, померлого ветерана війни, сюди включені наші сім’ї загиблих в АТО; ліквідатори ЧАЕС І-ІІ категорії; потерпілі ЧАЕС ІІ категорії; дружина/чоловік померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС; дитина-інвалід в наслідок аварії на ЧАЕС; ветеран служби цивільного захисту; ветеран державної кримінально-виконавчої служби; ветеран податкової міліції; ветеран військової служби; ветеран органів внутрішніх справ; реабілітовані, жертви нацистських переслідувань; військовослужбовець СБУ на пенсії; вдова/вдівець військовослужбовця, його/її діти; дружина/чоловік військовослужбовця, який пропав безвісти; батьки загиблого військовослужбовця; інвалід військової служби; працівник служби цивільного захисту населення на пенсії в тому числі інвалід і багатодітна сім’я.

75% має категорія – жертви нацистських переслідувань і 25% – діти війни це те, що встановлено державою і законодавством», – зазначила Вікторія Краснопір.

Пільга застосовується в залежності від розміру середньомісячного сукупного доходу на одного члена сім’ї.

«Категорій багато, вони визначені законодавством, але пільга застосовується в залежності від розміру середньомісячного сукупного доходу на одного члена сім’ї. Якщо у людини пенсія дорівнює, наприклад 5 чи 6 тисячам, то не можна прирівнювати його з тією людиною, яка належить до цієї  самої пільгової категорії і має 1200 грн пенсії. Держава виходила з того, що в залежності від того, який середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї, застосовуються чи не застосовуються певні пільги. Не всі категорії підпадають під цю градацію. Якщо ці пільги визначені державою, то держава має відшкодовувати кошти підприємствам», – розповіла Вікторія Краснопір.

Як повідомляв Житомир.info, уряд встановив з 1 травня нову ціну на газ для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі