Місто

У Житомирі на Смолянці з’явився перший освітлений пішохідний перехід

12 May 2016, 10:18

У Житомирі на вулиці Великій Бердичівській, біля магазину «Смолянка», 11 травня обладнали перший у місті ліхтар, який освітлює «зебру» у вечірній та нічний час.

Про це на своїй сторінці у Facebook  11 травня повідомив заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Сьогодні на вул. В. Бердичівській обладнали перший нерегульваний пішохідний перехід додатковим ліхтарем з направленим потоком світла на зебру. Проект з облаштування безпечного пішоходу складався з кількох елементів: розмітка з світловідбивним ефектом на червоному фоні, діодний ліхтар та світлові маяки, що працюють в режимі жовтого мигаючого світла. Ліхтар є презентованим місту компанією розробником в рамках пілотного проекту», - написав він.

У коментарі Житомир.info Дмитро Ткачук повідомив, що ліхтар є дійсно безкоштовним для міста.

«Аналоги цього ліхтаря коштують від 12 до 20 тисяч. Нам його подарувало київське підприємство-розробник. Ми спілкувалися з приводу п’яти таких ліхтарів, які буде розміщено на інших вулицях в режимі тестування. Поки вибраний найпростіший об’єкт, де є опори з обох боків. Є об’єкти, де потрібно закуповувати стійки. Хочеться побачити, який буде ефект від такого освітлення. Абсолютно змінений підхід: освітлюється не тільки вулиця, а пішохідний перехід і сам пішохід, причому використовується інший спектр світла – не жовтий, а білий, яскравіший. Збереження життя пішохода є ключовим моментом цієї роботи», - пояснив Ткачук.

Він також додав, що вже отримані дані колишньої ДАІ про найбільш небезпечні перехрестя та ділянки житомирських вулиць, де найчастіше трапляються дорожньо-транспортні пригоди. Саме там на "зебрах"  будуть встановлені нові ліхтарі. Зокрема, нове освітлення переходів планується на вулицях Покровській та Баранова.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2014 року на небезпечному переході просп. Миру та вул. Сабурова на Богунії  встановили світлофор. У березні 2013 року тодішній начальник УДАІ в Житомирській області Олександр Кравченко розповів про 11 «проклятих» місць у Житомирі, де найчастіше відбуваються ДТП. 

Фото зі сторінки Дмитра Ткачука

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі