Влада

Житомир підписав меморандум про співробітництво з німецьким товариством GIZ

17 May 2016, 10:55

17 травня в прес-центрі Житомирської міської ради мер Сергій Сухомлин підписав з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ меморандум про співпрацю в рамках реалізації проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні».

«Хочу подякувати за довіру місту Житомиру і я думаю, що разом із фондом GIZ нам вдасться прописати якісний документ, по якому місто Житомир буде розвиватися у найближчі 20 років. Ці проекти потрібні, тому що інвестор, який приходить у місто, хоче бачити такі документи, розуміти, як буде розвиватися місто і куди треба вкладати інвестиції. Без такого документу залучення серйозних інвесторів в принципі не можливе», - підкреслив Сергій Сухомлин перед підписанням меморандуму.

Керівник проекту від товариства міжнародного співробітництва GIZ Матіас Брандт розповів про роботу, яка вже почалася в рамках реалізації проекту.

«Зараз в першу чергу буде облаштування офісу (на вул.Покровська, 6), де буде спеціальний центр для роботи з громадянами, де кожен може ознайомитися з тими кроками, які будуть здійснюватися в цьому проектів. На даному етапі відбувається робота з підбору місцевих експертів, спеціалістів з різних сфер, які будуть допомагати у роботі з міждисципланірною робочою групою, яка вже діє у міській раді. Потім буде відбуватися процес аналізу візії міста разом з партнерами з Києво-Могилянської академії. Але основна мета нашого візиту це не лише підписання меморандуму про розуміння, а, разом з тим, налагодження роботи по облаштуванню офісу і налагодження зв’язку міської ради з громадою», - сказав Матіас Брандт.

Координувати проект у Житомирі буде Марія Байда, яка раніше працювала у Житомирському державному технологічному університеті.

«Я маю науковий ступень кандидата педагогічних наук, працювала на інязі в Житомирському державному університеті ім.Івана Франка, потім працювала в відділ міжнародних зв’язків технологічного університету. Проходила стажування по програмі Фулбрайта в Америці і по програмі Еразмус Мундус в Дубліні, Ірландія. За освітою – фахівець з мов, але після стажування в Сполучених Штатах почала працювати у сфері міжнародних програм в технологічному університеті. В цій програмі почала працювати лише в квітні, я проходила два етапи співбесіди – з менеджерами двома, а потім з керівником. Зарплата – це комерційна таємниця, не можу повідомити», - розповіла про себе Марія Байда.

Мер Житомира підкреслив, що роботу координаторів та експертів проекту оплачує німецька сторона, міська влада надає офіс та «людські ресурси».

Як повідомляв Житомир.info, Житомир увійшов до четвірки міст України, які обрані для участі у спільному проекті урядів України, Швейцарії та Німеччини «Інтегрований розвиток міст в Україні» за підтримки німецького фонду GIZ. 6 квітня в міській раді відбулося засідання робочої групи, яка розроблятиме концепцію інтегрованого розвитку Житомира.  

Довідка міської ради: Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» впроваджуватиметься до кінця 2018 року в чотирьох українських містах (Житомир, Вінниця, Полтава та Чернівці). На його реалізацію урядами Німеччини та Швейцарії виділено 4 млн євро та 2 млн швейцарських франків. Упродовж 2016-2017 років в Житомирі за підтримки міжнародних експертів та за участі громадськості має бути розроблена концепція інтегрованого розвитку міста, що відповідатиме засадам Європейської хартії місцевого самоврядування та Лейпцизькій хартії сталого європейського міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі